Těsto vypracujte s vodou s přídavkem vajíčka podle návodu.
2
Necháte 5 minut odležet a potom z něj mokrýma rukama tvoříte placičky, do nichž balíte vždy po jedné pralince. Vařte asi 15 minut ve vyšším hrnci na pařáčku namazaném máslem. Horké obalte v lupíncích.
3
Na pánvi utvoříme z másla a cukru světlý karamel, přidáme maliny a rozvaříme na omáčku, dochutíme rumem.
4
Kuličky polijeme touto omáčkou a při krájení dáme pozor, aby nás nepostříkala horká šťáva z pralinek. Ovšem vaše chuťové pohárky si při tom přijdou na své :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alina
|11. 1. 2006 18:13
Vynikající
Mila Veselá
|11. 1. 2006 16:56
Tuto lahůdku jsem jedla v jedné horské šumavské chatě jako specialitu "Pralinkové knedlíky". Byly podávány se skořicovým cukrem, polité máslem a ozdobené šlehačkou. Bylo to velmi dobré. Vzhledem k tomu, že jsme se kvůli této specialitě plahočili s kolama do kopců, ani nevadilo, že to byla kalorická bomba.