• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zámecké brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zámecké brambory

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zámecké brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg brambory
    • 200
      g anglická slanina
    • 250
      ml šlehačka
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Dobře omyté brambory nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka. Slaninu rozškvaříme a opražíme na ní na kolečka nakrájenou cibuli. Do vymaštěného pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, potom vrstvu slaniny s cibulí. Nahoře bude vrstva brambor. Vše zalejeme šlehačkou a upečeme.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory alá housenka

Brambory alá housenka

Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou

Sedlácké brambory s bryndzou a…

Šťouchané brambory se slaninou

Šťouchané brambory se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evulkaaa | 20. 6. 2012 08:31

    Já je zapékám zrovna s masem. :-) a tyto brambory miluju <3

  • pippiva
    pippiva | 16. 4. 2012 09:42

    Me se slehacka nepripalovala. Nepekla jste treba na prilis vysokou teplotu?

  • Milada | 28. 2. 2011 22:50

    dobrý den, chtěla bych se zeptat, když jsem tento recept dělala připalovala se mi ta šlehačka. Poradíte mi prosím jak to udělat aby se mi nepřipalovala? Dát ji tam později? Děkuji.Jinak moc dobré.

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova | 3. 2. 2011 11:02

    Dobrý den Zdeno, zařazení si můžete upravit jako autorka receptu sama. Stačí kliknout na editovat a objeví se Vám možnost nastavení u receptu. Již jsem to ale udělala v redakčním systému, tak to je jen pro info.

  • Zdena z JM | 3. 2. 2011 08:24

    Nepatří do masa a uzenin.Jen ty přílohy a pokrmy z brambor.Děkuji.

  • pippiva
    pippiva | 8. 1. 2011 18:17

    Vyborne! Podavala jsem jako samostatny chod jen se salatem,mazel nebyl moc nadseny z te slehacky,ale podle me je to moc dobra kombinace.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Pepř mletý Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Výborné špízy

Výborné špízy

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

20
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
17
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
16
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Tvarohová šarlota s ovocem
Tvarohová šarlota s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zámecká drůbeží játra
Zámecká drůbeží játra
Zámecká paštika
Zámecká paštika
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
Zamilovaný dort
Zamilovaný dort
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
  • Recepty.cz
  • Zámecké brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact