• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zámecká drůbeží játra
Napište svůj komentář k receptu

Zámecká drůbeží játra

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zámecká drůbeží játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g játra drůbeží
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks jablka
    • pepř mletý
    • sůl
    • paprika
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého vypíchneme jádřinec (uzávěrem od rumu). Cibuli i jablka poprášíme moukou a na oleji opečeme. Přendáme do nahřátého kastrolku.
2
Drůbeží játra naporcujeme na menší kousky, posypeme pepřem, paprikou a jemně obalíme v mouce. Ve stejném oleji jako cibuli a jablka orestujeme asi 8 min. játra, pak je posolíme, přendáme na nahřáté talíře, obložíme osmaženou cibulí a jablky.
3
Jako příloha je dobrá rýže, kterou na talíři zalijeme výpekem, který jsme rozředili trochou vody a přikápli sojovku. Netřeba zahušťovat. Ideální by bylo smažit najednou na dvou pánvích a pak výpek slít dohromady, aby cibule a jablka nevychladly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zámecká paštika

Zámecká paštika

Drůbeží játra na jehle

Drůbeží játra na jehle

Drubeží játra na víně

Drubeží játra na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jandy | 14. 12. 2018 18:42

    Hodně dobrý recept. Akorát příště dám cibulku rovnou do jater. Jinak... jablka naprostý luxus :-)

  • Houska68
    Houska68 | 20. 3. 2018 16:38

    Moc dobrý nápad kombinace jater a jablek. Přidáváme trošku sojovky.

  • Villazon | 24. 10. 2015 13:00

    Kombinaci cibule a jablek jako přílohu jsem již vyzkoušela u vepřové panenky, kde je ještě paprika. Nyní jsem vyzkoušela recept kuřecí játra a mohu konstatovat, že je to dobré. Pouze bych doporučila jablka nekrájet v šířce 1cm, ale malinko uzší. Lada

  • Maralitom | 30. 10. 2012 14:00

    Před chvílí jsme je dojedli, fantazie, lepší jsem ještě neměla. A ty jablíčka ... A ta cibulka ... :-)

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:39

    Znovu jsem vařila příteli a prý lepší játra nikdy nejedl :-)

  • Zlatka Plocková | 6. 2. 2010 19:34

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  • Zlatka Plocková | 6. 2. 2010 19:34

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  • recepty 73 | 17. 7. 2009 16:28

    Nejdřív převládala velká nedůvěra,ale s čerstvým pečivem to byla pohádka.Jiří

  • Radka Třešňáková | 7. 1. 2009 19:32

    Je to vynikající, právě jsem dojedla:-) Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory a tatarku:-)tu já prostě můžu ke všemu...díky za recept, ukládám do oblíbených...

  • Šárka Rudlová | 11. 12. 2008 17:13

    Je to pohádka! Příště dám ještě víc jablek, jsou vážně super.

  • john58 john58 | 22. 11. 2008 14:45

    zaklad jsem pouzil podle Vaseho navodu, ale protoze jsem nemel jablka, tak jsem k jatrum pridal chilli a jedno vejce, rozmichal / rucne /, pridal hladkou mouku a trochu oregana, tesne pred zaverem jsem mirne podlil a na uplny zaver pridal "kapku" kecupu...

  • Eva Přecechtělová | 17. 10. 2007 13:40

    Velmi dobré dávám 1.

  • Hela - | 30. 9. 2007 09:18

    Samozřejmě je to velké urychlení, obalovat to v sáčku, také to tak dělám. Ta zvláštnost receptu spočívá v té pečené cibuli a hlavně jablku.

  • m v | 30. 9. 2007 01:40

    možná by bylo jednodušší nasypat do sáčku suroviny k obalení , promíchat a játra v tom prohodit,,obalí se bez práce. Takto totiž dělám jen tak restovaná drůbeží játra a dokonce i tu mouku solím a játra netvrdnou,, opékám dost zprudka na oleji,, udělá se křupavá kůrčička,, podávám s bramborem,tatarkou a zeleninovou oblohou nebo kdo jak rád..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Jablka Játra Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

56
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
34
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Tereza Maxová: Pomáhá matkám na útěku!

Tereza Maxová: Pomáhá matkám na útěku!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zámecká paštika
Zámecká paštika
Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
  • Recepty.cz
  • Zámecká drůbeží játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact