• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zámecká drůbeží játra
Napište svůj komentář k receptu

Zámecká drůbeží játra

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zámecká drůbeží játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g játra drůbeží
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks jablka
    • pepř mletý
    • sůl
    • paprika
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého vypíchneme jádřinec (uzávěrem od rumu). Cibuli i jablka poprášíme moukou a na oleji opečeme. Přendáme do nahřátého kastrolku.
2
Drůbeží játra naporcujeme na menší kousky, posypeme pepřem, paprikou a jemně obalíme v mouce. Ve stejném oleji jako cibuli a jablka orestujeme asi 8 min. játra, pak je posolíme, přendáme na nahřáté talíře, obložíme osmaženou cibulí a jablky.
3
Jako příloha je dobrá rýže, kterou na talíři zalijeme výpekem, který jsme rozředili trochou vody a přikápli sojovku. Netřeba zahušťovat. Ideální by bylo smažit najednou na dvou pánvích a pak výpek slít dohromady, aby cibule a jablka nevychladly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zámecká paštika

Zámecká paštika

Drůbeží játra na jehle

Drůbeží játra na jehle

Drubeží játra na víně

Drubeží játra na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jandy | 14. 12. 2018 18:42

    Hodně dobrý recept. Akorát příště dám cibulku rovnou do jater. Jinak... jablka naprostý luxus :-)

  • Houska68
    Houska68 | 20. 3. 2018 16:38

    Moc dobrý nápad kombinace jater a jablek. Přidáváme trošku sojovky.

  • Villazon | 24. 10. 2015 13:00

    Kombinaci cibule a jablek jako přílohu jsem již vyzkoušela u vepřové panenky, kde je ještě paprika. Nyní jsem vyzkoušela recept kuřecí játra a mohu konstatovat, že je to dobré. Pouze bych doporučila jablka nekrájet v šířce 1cm, ale malinko uzší. Lada

  • Maralitom | 30. 10. 2012 14:00

    Před chvílí jsme je dojedli, fantazie, lepší jsem ještě neměla. A ty jablíčka ... A ta cibulka ... :-)

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:39

    Znovu jsem vařila příteli a prý lepší játra nikdy nejedl :-)

  • Zlatka Plocková | 6. 2. 2010 19:34

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  • Zlatka Plocková | 6. 2. 2010 19:34

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  • recepty 73 | 17. 7. 2009 16:28

    Nejdřív převládala velká nedůvěra,ale s čerstvým pečivem to byla pohádka.Jiří

  • Radka Třešňáková | 7. 1. 2009 19:32

    Je to vynikající, právě jsem dojedla:-) Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory a tatarku:-)tu já prostě můžu ke všemu...díky za recept, ukládám do oblíbených...

  • Šárka Rudlová | 11. 12. 2008 17:13

    Je to pohádka! Příště dám ještě víc jablek, jsou vážně super.

  • john58 john58 | 22. 11. 2008 14:45

    zaklad jsem pouzil podle Vaseho navodu, ale protoze jsem nemel jablka, tak jsem k jatrum pridal chilli a jedno vejce, rozmichal / rucne /, pridal hladkou mouku a trochu oregana, tesne pred zaverem jsem mirne podlil a na uplny zaver pridal "kapku" kecupu...

  • Eva Přecechtělová | 17. 10. 2007 13:40

    Velmi dobré dávám 1.

  • Hela - | 30. 9. 2007 09:18

    Samozřejmě je to velké urychlení, obalovat to v sáčku, také to tak dělám. Ta zvláštnost receptu spočívá v té pečené cibuli a hlavně jablku.

  • m v | 30. 9. 2007 01:40

    možná by bylo jednodušší nasypat do sáčku suroviny k obalení , promíchat a játra v tom prohodit,,obalí se bez práce. Takto totiž dělám jen tak restovaná drůbeží játra a dokonce i tu mouku solím a játra netvrdnou,, opékám dost zprudka na oleji,, udělá se křupavá kůrčička,, podávám s bramborem,tatarkou a zeleninovou oblohou nebo kdo jak rád..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Jablka Játra Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

87
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
75
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
65
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
50
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
47
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Obří mejdan »90« kapelníka Hybše: Doma invalida, ale tady…, dobírala si ho manželka

Obří mejdan »90« kapelníka Hybše: Doma invalida, ale tady…, dobírala si ho manželka

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zámecká paštika
Zámecká paštika
Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
  • Recepty.cz
  • Zámecká drůbeží játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact