• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zálivka na hlávkový salát
Napište svůj komentář k receptu

Zálivka na hlávkový salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zálivka na hlávkový salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce ocet
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a hlávkový salát namáčíme do této zálivky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami

Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:55

    Děkuji, funguje!

  • marsi18 | 29. 5. 2015 12:05

    :-D :-D :-D

  • Vítek | 17. 7. 2014 17:01

    A dneska sem to dell a nemel citrony tak tam nalil trosku vody z kiselich okurek a taky dobre :)

  • vitek | 17. 7. 2014 17:00

    ja tam este pridavam trosku citronove šťávy na lepsi chut :)

  • zuza | 25. 4. 2014 17:35

    A ty jsi zase odbornost sama v jakémkoliv směru co...

  • Vendul | 14. 6. 2013 12:08

    Souhlasím s váma:) I já ocením i ty primitivní recepty, a za ně sem moc ráda!!!:)

  • zdenka | 13. 1. 2013 22:36

    Ja jsem v cizine a nejsm zadna extra kucharka,tak na net koukam casto a obcas si nemuu naneco vzpomenout,tuhle zalivku dela maminka, jen jsem hledala priblizny pomer, pridavam teda jeste oliv.olej, jako zacatecnik jsem vdecna za kazdy I sebe banalnejsi recept (od jednoduchych ke slozitejsim),jinak jsem seve francii naucila zalivku 1/2-1lzice horcice moutard Dijon,2 lzice octa (ruzovy nebo normal),promichat,nechat spojit a pridat 3 lzice oleje(normal nebo olivovy) :-) trosku jina chut zalivky diky horcici,pouzivala to na ekankovy salat,ale lze I na hlavkovy

  • gabriela | 3. 6. 2012 12:09

    Výborně, moc dějuji. Dělala jsem poprvé, protože tenhle salát dělala vždycky babička. Jsem ráda, že to už umím.

  • michal | 15. 6. 2011 12:30

    já tam přídávám lžičku až dvě oleje...ale může být i olivový...

  • mysalin | 14. 6. 2011 21:31

    já tak dělám okurkový salát. a je výborný. dávám 1

  • jířa | 7. 5. 2011 14:13

    :-) salát je bez chuti :-(

  • JOZEF | 23. 4. 2011 12:39

    je bez chuti. :-D

  • Janovský J. | 8. 4. 2011 20:08

    Jen bych podtkl že do toho klasického receptu patří špek..jen do sklovata osmahnout zalít vodou a přidat další přísady..nechat mírně zchládnout a teprve pak zamíchat se salátem

  • Jitka Šenková | 31. 3. 2009 15:39

    Tento recept je opravdu dobrý, znám ho ale také málo kdy se mi podaří trefit poměr. Chtěla bych se zeptat, zda náhodou neznáte recept na zálivku na čínské zelí - to co dělávají v restauracích - moc mi chutná, ale nemohu přijít na to, jak to dělají :) Asi je to taky primitivní recept, ale kdyby někdo věděl, byla bych ráda za radu. Děkuji.

  • K. Všetečková | 4. 3. 2008 16:05

    Taky se přidávám k začátečníkům, radší více receptů vysvětlených "polopatě". děkuji

  • K. Všetečková | 4. 3. 2008 16:05

    Taky se přidávám k začátečníkům, radší více receptů vysvětlených "polopatě". děkuji

  • jana | 24. 1. 2008 14:50

    Miluji tuto zálivku a vylepšuji jí smetanou. Hezký den :)

  • Zora Manasová | 1. 9. 2007 14:04

    Už mlynár v Babičce hovoril:"Proti gustu žádný dišputát" a preto sa divím p. Červenková, že kritizujete recept ktorý vy síce poznáte, ale to neznamená, že ho pozná každý. Pre začínajúcich kuchárov je niekedy problémom i to, čo sa skúseným zdá ako vy hovoríte "primitívne" jednoduché - pre mňa to bola zápražka (zásmažka),lebo v žiadnej klasickej kuchárke nebol popis. Pomohla mi až kniha pre začínajúcich kuchárov. A keď tento recept poznáte, prečo sa ním zaoberáte? Keby to tu robil každý, tak by bol server stále zahltený. A mimochodom, dá sa to povedať aj slušnejšie, takéto komentáre ma vždy sklamú, lebo kazia tú peknú atmosféru ochotnej pomoci, čo tu je (zatiaľ). Želám Vám pekný deň a menej zlosti v živote.

  • Martina Kadlecová | 24. 8. 2007 17:48

    já děkuji za recept!!! Určitě každý kdo vaří dvacet let jí zná, ale já jsem jí dělala poprvé a opravdu se mi recept moooooc hodil.Takže prosím klidně víc "primitivních" receptů, pro nás, co sem chodí pro pomoc v začátcích.

  • MartinV | 6. 8. 2007 00:54

    Paní Evo, našel jsem od Vás pouze 2 neprimitivní recepty Šmakoun se sezamem + Zapečené těstoviny se špenátem a tofu :-)

  • Anonym | 22. 7. 2007 22:11

    Kombinace ocet, cukr, pepř je odpornost v jakémkoliv poměru.

  • Lenka | 21. 7. 2007 10:21

    Vím že jde o "primitivní" recept ale jak říká paní Tereza, chodí sem i začátečníci, a není lehké namíchat ten správný poměr. Proto jsem ho sem dala

  • Tereza J. | 20. 7. 2007 06:57

    Teda Evička, vy ste sa skutočne realizovali...Zabúdate, že tu chodia aj začínajúce kuchárky a nie všade sa používa takáto zálievka a sú aj ľudia, ktorí ju nepoznajú.

  • Vlasta K. | 19. 7. 2007 20:59

    Mňam tak tenhle recept se mi vážně hodí, mám to strašně ráda a nikdy jsem nestrefila poměr surovin, dneska se mi konečně povedla a byla výborná!Já jsem třeba z těch, co ocení i takovéto "primitivní" recepty, vařit umím, ale ne vše si člověk pamatuje...Děkuji!

  • Eva Červenková | 19. 7. 2007 19:07

    jak sem může někdo psát takhle primitivní recept, každý tuhle zálivku zná, navíc si jí dělá podle chuti..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ocet Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Nedělní štola

Nedělní štola

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
28
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 17. 7. 2025: Kdo by měl následovat svou intuici a komu prospěje výlet s přáteli?

Denní horoskop na čtvrtek 17. 7. 2025: Kdo by měl následovat svou intuici a komu prospěje výlet s přáteli?

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz První foto Trávníčka po operaci srdce: Už mám venku stehy!

První foto Trávníčka po operaci srdce: Už mám venku stehy!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Zálivka na hlávkový salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact