Tvaroh umícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, a trochu podle potřeby zředíme mlékem. Směs nesmí být moc řídká spíše hustší. Starší rohlíky podélně rozkrojíme, vydlabeme střídku a naplníme tvarohovou směsí.
2
Obě půlky pevně k sobě přitiskneme, lehce omočíme v mléce a obalíme ve strouhance. Dáme na tuk a usmažíme, během smažení lehce otáčíme, aby se rohlík usmažil ze všech stran. Teplý podáme pocukrovaný.
3
Většinou se to jí lžičkou jako moučník, protože jinak má tvaroh snahu vytékat ale je to výborné.
Lžičkou bych to nejedl,rohlík je křupavý,tak by to asi moc nešlo :-)).Mlékem jsem vůbec neředil,i tak byl tvaroh po usmažení řidší.Dobrý tip na likvidaci staršího pečiva,posílám jedničku a foto.Jiří
Ivča
|29. 4. 2006 12:37
taky to znám, je to dobré..já přidávám k tvarohu ještě kousky meruněk..vyzkoušejte, je to ještě lepší:-)
Margita
|23. 3. 2006 06:09
Spomínam si na takúto pochúťku z detstva.Moja mama robila spojením 2 ks plátkov sendviča /veky/, naplnila tvarohom a obalila v rozšľahaných vajíčkach s troškou múky a vysmažila. Posypala ml. cukrom so škoricou. Bola to "bašta". Recept aj keď bol výborný akosi zostal v zabudnutí, ale týmto mi bol pripomenutý. Určite urobím.
Naďa
|22. 3. 2006 10:47
Taky znám a dělám,ale využívám veku nakrájenou na krajíčky,vždy dva slepím nádivkou,obalím...Je to vynikající,říkáme tomu sladké smaženky a děti to milují
ivana sedova
|20. 3. 2006 23:34
znam.delame,ale do tvarohu uz nedavame mleko,ale ovoce a obalime jen v rozsl vejcich a opeceme.nic nevyteka a je to vynikajici