• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zakryté hovězí plátky
Napište svůj komentář k receptu

Zakryté hovězí plátky

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zakryté hovězí plátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí maso
    • 750
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice plnotučná
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • tatra

Postup přípravy receptu

1
Plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v mouce - klasická příprava roštěnek. Dáme na rozpálený olej a po obou stranách zprudka opečeme. Vyndáme na talíř a do výpeku dáme asi 1/3 cibule a necháme ji do zlatava osmažit.
2
Pak přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme, ale ne úplně do měkka. Na druhou pánvičku dáme trochu oleje, zbytek nakrájené cibule, na kostičky nakrájený bůček nebo slaninu a na nudličky pokrájené okurky. Trochu osolíme, opepříme. Necháme dusit asi 15 minut.
3
Když je maso asi do 3/4 hotové, přendáme do pekáčku i se sosem, přikryjeme směsí z cibule, uzeného bůčku a okurek, tak aby bylo maso zakryté. To celé polijeme Tatra mlékem a dáme do trouby dodělat, asi na 30 minut. Mléko by se mělo po stranách "škvířit". Podáváme s brambory, hranolky atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 10. 6. 2013 22:43

    ty okurky

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 11:49

    Mě tam nechutnali okurky jinak maso dobré ,zkoušela jsem to z divočáka.

  • Jitule-f | 29. 7. 2007 15:21

    Výborné. Jen jsme použili z vepřové maso - 1 kg na to množství cibule a o polovinu více slaniny a pochutnal jsme si moc.

  • Aninka | 27. 7. 2006 18:34

    To zkusím o víkendu,to bude dobrota už podle receptu.

  • jana | 27. 7. 2006 14:10

    Tento recept vypadá velmi chutně už dopředu.Jsem milovnicí hov.masa a ráda z nej i vařím.Těším se až ochutnám.Nejlépe dnes.Dobrou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Tatra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Brampatáčky

Brampatáčky

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

67
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
67
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Máslové řízky
Máslové řízky
37
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
34
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Další zvraty v Kolečkově komedii Kouzlo derby: Uhlíka přistihli při sexu!

Další zvraty v Kolečkově komedii Kouzlo derby: Uhlíka přistihli při sexu!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Jaký je váš strážný anděl podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš strážný anděl podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
  • Recepty.cz
  • Zakryté hovězí plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact