• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Základní těsto na pizzu
Napište svůj komentář k receptu

Základní těsto na pizzu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní těsto na pizzu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 570
      g hladká mouka typ 00, vychlazená
    • sůl 1 a 3/4 lžičky
    • 1
      lžička sušené droždí nebo 21 g čerstvého droždí
    • hrubá mouka
    • krupičková mouka
    • kukuřičná mouka hrubá (nebo pšeničné otruby na podsypání)
    • olej na potření

Postup přípravy receptu

1
1. Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody nebo mléka se špetkou cukru. Ve velké míse promíchejte vzešlé droždí s moukou a solí. Pokud používáte sušené droždí, vmíchejte je přímo do mouky. Nejlépe kovovou lžící vmíchejte 1 a 3/4 hrnku studené vody, až bude všechna zapracovaná do těsta.
2
2. Vypracujte hutnější hladké těsto. Pokud je zpracováváte ručně, namáčejte si ruku do studené vody a těsto v míse hněťte, zatímco druhou rukou pootáčejte mísou. Občas směr otáčení změňte, v těstě se pak prý lépe uvolní lepek. Zpracovávejte 5 až 7 minut, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Má být pružné, ale stále lehce lepivé. Pak ho vyklopte na pracovní plochu posypanou hrubou moukou nebo krupičkou či otrubami.
3
3. Rozdělte těsto nejlépe pomocí pekařské škrabky namáčené ve studené vodě na stejně velké bochánky (získat byste jich měli 6). Bochánky poprašte hrubou moukou, ruce si také pomoučněte a bochánky vytvarujte jako kuličky. Postavte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a lehce potřený olejem. Těsto také potřete olejem, plech vsuňte do velkého plastového sáčku a nechte přes noc v chladničce kynout. Pomalé kynutí zastudena je ověřený postup, který těstu zajistí úžasnou chuť a vůni!
4
4. Před pečením vyjměte bochánky z ledničky 2 hodiny předem. Pracovní plochu pomoučněte, bochánky a své ruce také. Bochánky roztlačte na placku a posléze vyválejte na požadovaný tvar. Zakryté fólií nechte ještě 2 hodiny kynout. Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu asi 45 minut před pečením. Pokud máte pizzový kámen, předehřejte ho v troubě. Pizzu poprašte hrubou moukou, poklaďte případně náplní a pečte na kameni nebo na obráceném plechu poprášeném moukou 5 až 8 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nekynuté těsto na pizzu

Nekynuté těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klin | 21. 2. 2014 16:02

    Boze, ceskej kuchtik. SMETANA, SMETANA, SMETANA.. O:-)

  • Blackty | 31. 3. 2013 10:19

    Toto testo na pizzu jsem zkousel a je vyborne. Ale ja bych do nej pridal: hladka mouka, drozdi, 30% smetanu, olej a spetku soli

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Červen Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Krupičková mouka Kukuřičná mouka Olej Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
18
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
18
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na palačinky
Zakryté hovězí plátky
Zakryté hovězí plátky
Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
  • Recepty.cz
  • Základní těsto na pizzu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact