• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Základní těsto na palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Základní těsto na palačinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 52
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní těsto na palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      g sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • 0,30
      l mléko
    • 5
      g vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • 2
      lžička cukr 1-2, není nutné

Postup přípravy receptu

1
Na palačinky sníh nešleháme. Studeným mlékem zalijeme mouku, přidáme vejce, cukr, sůl, citronovou kůru a vanilkový cukr (můžeme přidat rum, brandy). Šleháme tak dlouho, až se přestanou dělat hrudky. Těsto má mít hustotu sladké smetany, necháme 20 minut odpočinout. Je-li po odstátí příliš husté, přidáme mléko. Naběračkou těsto vyléváme na tukem vymazanou rozpálenou pánev. Palačinky musí být tenké a dorůžova upečené.
2
Plníme každý dle vlastní chuti. Některé posypu jen cukrem se skořicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept

Špaldovo-semolinové palačinky,…

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mozec | 31. 10. 2019 09:11

    :3 :3 Výborné! Už leta nedělám jiné. :3

  • kaliiine | 28. 11. 2016 18:10

    Recept formou receptu zde: https://www.youtube.com/watch?v=APR5VNtE1pU

  • pepa | 22. 2. 2016 20:52

    takže jsi vlastně uvařil něco úplně jiného, no dobře :-D

  • matej | 20. 7. 2015 19:18

    palacinky byly vyborny :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • sup v kuchyni | 18. 1. 2015 17:27

    ......ses zbláznil??? 3 vejce na 150 g mouky????? :-D

  • karibic
    karibic | 10. 1. 2015 15:33

    vyborne palacinky a vajicka davam jen dve 8-)

  • Macík | 29. 6. 2014 19:24

    Paráda, jen poradím a sice totální ZÁKLAD vaření a pečení - nejprve smícháváme všechny SYPKÉ položky... Je to jendodušší a nevznikají pak hrudky. :-)

  • palacinka | 2. 3. 2014 12:03

    :-D

  • Radim Kuchaříňo | 17. 1. 2014 13:49

    Trochu jsem to upravil a výborné. Citronovou kůru ani vanilkový cukr jsem nedal. Místo hladké polohrubá mouka, trochu víc mléka pro řidší těsto. Doporučuji vmíchat i trochu skořice. Děkuji mějte se. <3 <:-)

  • anna | 1. 9. 2013 12:09

    <3 <3 <3 :-X :-X O:-) :-!

  • pavel.labužník | 17. 7. 2013 13:10

    Opravdu moc dobré, palačinky výborný ! :-)

  • Mirek | 28. 5. 2013 12:55

    ano to je pravda také jsem to zkoušel a opravdu jsou lepší s pol mouky, než-li hladké ...také mohu doporučit :-)

  • Blackty | 31. 3. 2013 10:13

    Palacinkove testo je lepsi z polohrube mouky

  • Bára | 30. 3. 2013 19:49

    Těsto je dobré.Povedli se mi a všichni doma se olizovali.

  • Veverka. | 28. 3. 2013 13:58

    Jste asi taková jednodušší. :-D

  • Lucka | 12. 1. 2013 20:08

    Těsto je skvělé. Dělala jsem palačinky dnes poprvé, právě podle vašeho receptu a povedli se báječně. :-)

  • Michal | 8. 1. 2013 19:33

    Výborné těsto. :-) dopadlo to tak , že než jsem jednu dodělal , tak ta předešlá byla už ve mne :-D

  • Jana | 8. 1. 2013 17:30

    Palačinky z tohoto těsta moc dobré, bez použití cukru i na slano. Doporučuji!

  • Martin | 4. 1. 2013 13:05

    Dobrý den,tento recept nedoporuuji!! tšsto se lepí a poalu ani nejde dostat z pánviky bohužel hrůza ale když se povede dostat z pánviky tak je dobré chutově :)

  • Milan | 23. 12. 2012 14:57

    jako nejluxusnější je, když všechny tyto základní suroviny máte doma, a když zrovna dostanete na něco podobného chuť :-) Těch očekávaných 35 minut je i s úklidem? já měl navařeno a nasmaženo za 20 :-) Bordelu celkem minimum, všechno jsem dávkoval dle oka ....

  • eM | 17. 12. 2012 23:17

    Nevím, nevím při stejném poměru, pokud vejce působí obdobně jako mléko, tedy jako zvlhčovač směsi, by těsto mělo být hustší a nemělo by se trhat v důsledku množství mouky. :-| Musí se zachovat poměr pevných a tekutých složek, to je základ. 8-) Dle lidové moudrosti: více mouky znamená tužší a moučnější palačinky, více vajec naopak dělá palačinky křehčí. Málo mouky a těsto se trhá. Pro méně zkušené více mouky nevadí lépe drží pohromadě. Dá se dělat i od oka do mléka s vejcem, solí a cukrem přisypávat mouku a ve chvíli kdy těsto neztéká z metličky, ale spíš kape je hotovo. I při míchání těsto není tak řídké jako mléko, ale jde už vidět rozdíl hustoty. Vše odzkoušeno a potvrzeno praxí :-| , protože opakování je matka moudrosti a dělá mistry. 8-)

  • Raduš J. | 20. 11. 2012 11:09

    Ja jsem student! :-$

  • Jarka | 23. 10. 2012 08:39

    Skvělé těsto,dá se i se sěhem i bez. :-)

  • Jiří Andrysík | 7. 10. 2012 21:48

    Těsto je vynikající ! ;) Polovinu palačinek jsem udělal s nutellou, šlehačkou a malinovým pyrém. Druhou půlku palačinek jsem použil s domácí pomerančovou šťávou, vlaškými a pistáciovými oříšky. :-))

  • Monika Pokorna | 22. 9. 2012 11:58

    Těsto je dobručké, taky plním nutellou a je to fakt moc dobré.

  • lucie | 11. 9. 2012 20:55

    zelenina v panvi

  • Irena Manová | 20. 8. 2012 22:38

    Udělala jsem to těsto trošku hustší , jablíčka bez jadřinců nakrájela na kolečka, namočila v těstíčku a usmažila ( tak, jak nám to dělávala naše maminka ) posypala cukrem se skořicí Palačinky i jablíčka chutnaly moc. A když do těsta přidáte lžíci pšeničných otrub - největší zdroj vlákniny (15,- kč v samošce) - přidávám do těst, omáček tekutin - prostě kam chci Věřte, že už nebudete mít Vy a Vaše děti mít problémy s vyprazdňováním. A pokud je trochu nasucho opražíte - paráda

  • Monika Pokorná | 16. 8. 2012 08:27

    MOc dobručké, naplnila jsem nutellou a děcka zdlábli všechno: )dávám za jedna.

  • Vilík | 27. 5. 2012 12:32

    Také jsem vyšlehala sníh..mňam :-)

  • meddynka | 24. 5. 2012 16:34

    Proč nešlehat sníh? Jsou daleko nadýchanější. Já šlehám

  • Lucie | 29. 9. 2011 13:10

    Tak Vám pěkně děkuji za radu... těsto řídké, palačinky se trhali, tudíž z jedné strany do zlatova, druhou stranou do koše... zůstanu u původního receptu... kdo šetří má možná za tři, ale v tomto případě zůstane hladový... :-DDD

  • auspuff | 17. 9. 2011 11:17

    autor/ka tohoto receptu je nejspíš vlastníkem mlékáren a drůbežáren ne? :-D :-$

  • luptice | 2. 2. 2011 12:34

    Těsto jsem vyzkoušela a je výborné....díky dávám 1 :-)

  • Simča Sládková | 12. 4. 2009 00:28

    Mám trochu "méně vajíčkové" těsto (na 1/2 l. mléka 2 vejce a cca 250 - 300 mouky), ale úplně bez vajec si palačinky nedovedu představit. No možná to také někdy zkusím. Simča

  • Iva Bednarova | 2. 4. 2008 13:58

    ne,vejce vubec nedavam,jednou jsem na nej neumyslne zapomnela ve spechu,a uvedomila jsem si to az kdyz jsem dosmazela posledni palacinku,jsou stejne chutne jako s vejcem,a netrhaji se.To ze je recept slozity jsem ustrelila,cetla jsem narychlo a misto snih neslehame jsem myslela ze uslehame,moje chyba,myslim ze ta veta by v receptu vubec nemusela byt. ;-).Jinak teda nenechavam testo odstat,podle me zdrzovani.

  • ALENA ROSENKRANZOVÁ | 1. 4. 2008 15:26

    Nevím jak Vy, paní Ivo, ale já si vystačím s jednou mísou a šlehačem...Palačinky bez vajec také neznám, co může být na nich tak dobrého?

  • Krista | 1. 4. 2008 05:38

    já mám recept z jedné staré kuchařky - na čtvrt l itru mléka 1 vejce, vše ostatní je stejné. Zdá se mi zbytečné dávat tolik vajec, dělám vždy asi litru a to bych měla dát 9 vajec? při dnešní drahotě?

  • Olga | 31. 3. 2008 19:08

    P.Ivo, vajcia vôbec nedávate? Cesto sa netrhá? Ešte som nerobila palacinkové cesto bez vajec.

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 13:23

    ja delam palacinky jen z mleka,mouky a spetky cukru a jsou vyborne.Tenhle recept je na me prilis slozity,nechtelo by se mi s testem na palacinky tak "patlat"

  • Anonym | 29. 3. 2008 13:15

    ????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Palačinky Nejlepší dezerty Těsta
Moučníky Dopolední svačina Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Tiramisu

Tiramisu

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Základní linecké těsto
Základní linecké těsto
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Zakryté hovězí plátky
Zakryté hovězí plátky
Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
  • Recepty.cz
  • Základní těsto na palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact