• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Základní máslový krém
Napište svůj komentář k receptu

Základní máslový krém

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní máslový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g tuk
    • 80
      g cukr moučka
    • 1
      ks vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

1
Přidáním různých přísad do základního krému získáme celou řadu dalších druhů krémů.
2
VANILKOVÝ - do základního krému přidáme vanilinový cukr, příp. pár kapek vanilkové esence.
3
KAKAOVÝ - do základního krému přidáme 1 lžíci kakaa
4
NUGÁTOVÝ - přidáme 3 - 5 lžic Nugety. V tomto případě můžeme při přípravě základního krému
5
použít méně cukru. Naopak můžeme přidat nastrouhané mandle nebo oříšky.
6
ČOKOLÁDOVÝ - vmícháme po částech 50 g změklé nebo nastrouhané čokolády
7
KÁVOVÝ - přidáme 1 lžíci silné černé nebo instantní kávy
8
KOŇAKOVÝ - po částech vmícháme 3 lžíce hustého vaječného koňaku.
9
KOKOSOVÝ - přidáme 4 lžíce strouhaného kokosu. Také můžeme přidat trochu rumu, který ale
10
přidáváme po kapkách.
11
MANDLOVÝ - přidáme 4 lžíce oloupaných jemně nastrouhaných mandlí a pro výraznější chuť i
12
trochu mandlového likéru.
13
OŘECHOVÝ - vmícháme 3 - 5 lžic jemně nastrouhaných nebo umletých vlašských ořechů nebo
14
lískových oříšků
15
OVOCNÝ - přidáme 2 lžíce zavařeniny nebo na drobné kousky pokrájené kandované nebo dobře
16
okapané kompotované ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslový čoko-banánový krém na muffiny

Máslový čoko-banánový krém na muffiny

Kisel-ovesný krém, základní recept

Kisel-ovesný krém, základní recept

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikola | 1. 7. 2016 16:49

    sabčo díky zkusím ho ;-)

  • Skypy | 19. 2. 2016 04:52

    ;-)

  • Chitush | 17. 10. 2015 12:01

    Asi jo, ale plně s Vámi souhlasím je to celkem otrava číst takové ,,recepty,,

  • Lucie | 15. 5. 2015 15:31

    Super krém,děkuji

  • Mirth
    Mirth | 27. 3. 2015 16:14

    Jako krém je dobrý, ale to je proboha takový nepřekonatelný problém napsat k receptu 1 větu typu "ušleháme máslo s cukrem a do této hmoty vmícháme vychladlý pudink, který jsme připravili z mléka a jednoho sáčku pudinku?"... :-\ O:-)

  • Iveta | 16. 8. 2014 21:04

    Je vyborny <3 .. opravdu se musi studeny nebo vychladly pudink.. delala jsem rovnou z dvojite davky...mnamka..

  • anonym | 23. 3. 2014 14:48

    Díky moc jste skvělý :-) :-)

  • zvokon | 12. 1. 2014 16:18

    Pekne blby recept. Vsechno v hajzlu.

  • zuza | 22. 12. 2013 11:04

    Když se krém zdrcne, stačí nahřát ve vodní lázni a znovu vyšlehat. Popřípadě znovu vychladit.

  • mhanuliatko | 26. 3. 2013 20:46

    Kiki, mohu se zeptat, kolik cukru davate do vašeho kremu?

  • Sabca | 31. 1. 2013 14:39

    Nesmíte to máslo dávat do horkého pudingu... Ja ho delam tak, ze si ze 600/700ml mleka a dva vanilkove pudingove prasky a 4 lzice cukru uvarim puding. Po uvareni posypu povrch vanilkovym cukrem a pak jej vliju do mixeru a mixuji do vychladnuti. Po te pridam 600g masla nakrajeneho na kousky a vysleham.. a hotovo... pak z nej muzu udelat klidne i ovocny, orechovy, kavovy, proste libovolny krem. Davat do horkeho pudingu maslo je pitomost =-O ... pak to neni zakladni krem maslovy, ale uz nejake jine nahrazky...

  • Kiki Picklová | 10. 12. 2012 16:02

    Já si krém dělám tak, že si 3 balíčky pudinkového prášku uvařím do hustého pudinku v 1L mléka. Těsně před tím jak dovařuju pudink, přidám cukr moučku a vařím minututku. Stlumím plamen a vezmu si mixér - ruční a máslo - Heru a nebo Stelu - ostatní tuky, másla a margaríny se vám zdrcnou. Ještě do teplého pudinku zašlehávám roztopené máslo a šlehám max.5minut. Zde přidávám buď aroma - jaké chci a nebo barviva. Takto uvařený krém si vliju do misky a nechám zchladnout. Když je krém už schladlý dám jej na celou noc do lednice ztuhnout. Na druhý den je krásně vláčný a tuhý - vhodný na cukroví, dorty, dezety, zákusky, prostě na vše. :) Navíc nechutná jako hrudky másla a nebo hrouda pudinku. :) :-) Ja libo banánový krém - pudink volím banánový + rozmačkám 1 banán do pudinku. Je libo jahodový krém - volím jahodový pudink + jahodovou marmeládu s kouskjy jahod zašlehávám do pudinku. Je libo pořádně čokoládový krém - pudinky volím čokoládové + při vaření a šlůehání vložím mléčnou čokoládu - jak bude chladnout, vždy přidávám nasekou čokoládu - tak vznikne krém s kousky čokolády. Je libo nugátový - pravý krém - volím nugátové pudinky + vmíchám jak se vaří 3kostky nugetek - bonboniera, jak nemáte, přidám 2-3PL dobré nugety (Nutela) - tady nedávám moc cukru. A jesště se s vámi musím podělit o bezvadnou zkušenost, loni jak jsem dcerce dělala dort (tak aby byl barevný) udělala jsem si základní smetanový pudink, rozdělila jsem si ho na dvě půlky, do jedné zašlehávala jahodovou marmeládu + červené barvivo - aby byl krém výraznější a druhou půlku jsem si ochutila 4 PL švestkovými povidly a k tomu modré barvivo. Krémy suprově ladily a mezi světlým korpusem vypadaly zajímavě. :) :) Snad se vám mé receptíky budou hodit. :)

  • Kristýna | 27. 10. 2012 17:46

    Nejdrive se musi uvarit pudink podle navodu ale jen v 250 az 300ml mleka. Pri vychladnuti se obcas promicha. Behem chladnuti se utre maslo s cukrem a kdyz je pudink vychladli tak se po lzickach prida do utreneho masla s cukrem. A zakladni krem je hotov.

  • lusynda | 3. 9. 2012 13:11

    hrúúúza mléko a tuk oddělené a zdrclé !!!

  • Anna | 23. 5. 2012 14:49

    Máte pravdu. Hrůza !!!

  • Natalie | 23. 5. 2012 14:48

    Mě to taky nejde !!!!! Také řídký krém a zdrclé máslo !!!!!!!!!

  • Hana | 13. 12. 2011 19:13

    Katastrofa! Řídký krém, zdrclé máslo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Prosinec Šlehání Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko Tuk Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

53
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
18
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

  • Recepty.cz
  • Základní máslový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact