• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Základní máslový krém
Napište svůj komentář k receptu

Základní máslový krém

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní máslový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g tuk
    • 80
      g cukr moučka
    • 1
      ks vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

1
Přidáním různých přísad do základního krému získáme celou řadu dalších druhů krémů.
2
VANILKOVÝ - do základního krému přidáme vanilinový cukr, příp. pár kapek vanilkové esence.
3
KAKAOVÝ - do základního krému přidáme 1 lžíci kakaa
4
NUGÁTOVÝ - přidáme 3 - 5 lžic Nugety. V tomto případě můžeme při přípravě základního krému
5
použít méně cukru. Naopak můžeme přidat nastrouhané mandle nebo oříšky.
6
ČOKOLÁDOVÝ - vmícháme po částech 50 g změklé nebo nastrouhané čokolády
7
KÁVOVÝ - přidáme 1 lžíci silné černé nebo instantní kávy
8
KOŇAKOVÝ - po částech vmícháme 3 lžíce hustého vaječného koňaku.
9
KOKOSOVÝ - přidáme 4 lžíce strouhaného kokosu. Také můžeme přidat trochu rumu, který ale
10
přidáváme po kapkách.
11
MANDLOVÝ - přidáme 4 lžíce oloupaných jemně nastrouhaných mandlí a pro výraznější chuť i
12
trochu mandlového likéru.
13
OŘECHOVÝ - vmícháme 3 - 5 lžic jemně nastrouhaných nebo umletých vlašských ořechů nebo
14
lískových oříšků
15
OVOCNÝ - přidáme 2 lžíce zavařeniny nebo na drobné kousky pokrájené kandované nebo dobře
16
okapané kompotované ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslový čoko-banánový krém na muffiny

Máslový čoko-banánový krém na muffiny

Kisel-ovesný krém, základní recept

Kisel-ovesný krém, základní recept

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikola | 1. 7. 2016 16:49

    sabčo díky zkusím ho ;-)

  • Skypy | 19. 2. 2016 04:52

    ;-)

  • Chitush | 17. 10. 2015 12:01

    Asi jo, ale plně s Vámi souhlasím je to celkem otrava číst takové ,,recepty,,

  • Lucie | 15. 5. 2015 15:31

    Super krém,děkuji

  • Mirth
    Mirth | 27. 3. 2015 16:14

    Jako krém je dobrý, ale to je proboha takový nepřekonatelný problém napsat k receptu 1 větu typu "ušleháme máslo s cukrem a do této hmoty vmícháme vychladlý pudink, který jsme připravili z mléka a jednoho sáčku pudinku?"... :-\ O:-)

  • Iveta | 16. 8. 2014 21:04

    Je vyborny <3 .. opravdu se musi studeny nebo vychladly pudink.. delala jsem rovnou z dvojite davky...mnamka..

  • anonym | 23. 3. 2014 14:48

    Díky moc jste skvělý :-) :-)

  • zvokon | 12. 1. 2014 16:18

    Pekne blby recept. Vsechno v hajzlu.

  • zuza | 22. 12. 2013 11:04

    Když se krém zdrcne, stačí nahřát ve vodní lázni a znovu vyšlehat. Popřípadě znovu vychladit.

  • mhanuliatko | 26. 3. 2013 20:46

    Kiki, mohu se zeptat, kolik cukru davate do vašeho kremu?

  • Sabca | 31. 1. 2013 14:39

    Nesmíte to máslo dávat do horkého pudingu... Ja ho delam tak, ze si ze 600/700ml mleka a dva vanilkove pudingove prasky a 4 lzice cukru uvarim puding. Po uvareni posypu povrch vanilkovym cukrem a pak jej vliju do mixeru a mixuji do vychladnuti. Po te pridam 600g masla nakrajeneho na kousky a vysleham.. a hotovo... pak z nej muzu udelat klidne i ovocny, orechovy, kavovy, proste libovolny krem. Davat do horkeho pudingu maslo je pitomost =-O ... pak to neni zakladni krem maslovy, ale uz nejake jine nahrazky...

  • Kiki Picklová | 10. 12. 2012 16:02

    Já si krém dělám tak, že si 3 balíčky pudinkového prášku uvařím do hustého pudinku v 1L mléka. Těsně před tím jak dovařuju pudink, přidám cukr moučku a vařím minututku. Stlumím plamen a vezmu si mixér - ruční a máslo - Heru a nebo Stelu - ostatní tuky, másla a margaríny se vám zdrcnou. Ještě do teplého pudinku zašlehávám roztopené máslo a šlehám max.5minut. Zde přidávám buď aroma - jaké chci a nebo barviva. Takto uvařený krém si vliju do misky a nechám zchladnout. Když je krém už schladlý dám jej na celou noc do lednice ztuhnout. Na druhý den je krásně vláčný a tuhý - vhodný na cukroví, dorty, dezety, zákusky, prostě na vše. :) Navíc nechutná jako hrudky másla a nebo hrouda pudinku. :) :-) Ja libo banánový krém - pudink volím banánový + rozmačkám 1 banán do pudinku. Je libo jahodový krém - volím jahodový pudink + jahodovou marmeládu s kouskjy jahod zašlehávám do pudinku. Je libo pořádně čokoládový krém - pudinky volím čokoládové + při vaření a šlůehání vložím mléčnou čokoládu - jak bude chladnout, vždy přidávám nasekou čokoládu - tak vznikne krém s kousky čokolády. Je libo nugátový - pravý krém - volím nugátové pudinky + vmíchám jak se vaří 3kostky nugetek - bonboniera, jak nemáte, přidám 2-3PL dobré nugety (Nutela) - tady nedávám moc cukru. A jesště se s vámi musím podělit o bezvadnou zkušenost, loni jak jsem dcerce dělala dort (tak aby byl barevný) udělala jsem si základní smetanový pudink, rozdělila jsem si ho na dvě půlky, do jedné zašlehávala jahodovou marmeládu + červené barvivo - aby byl krém výraznější a druhou půlku jsem si ochutila 4 PL švestkovými povidly a k tomu modré barvivo. Krémy suprově ladily a mezi světlým korpusem vypadaly zajímavě. :) :) Snad se vám mé receptíky budou hodit. :)

  • Kristýna | 27. 10. 2012 17:46

    Nejdrive se musi uvarit pudink podle navodu ale jen v 250 az 300ml mleka. Pri vychladnuti se obcas promicha. Behem chladnuti se utre maslo s cukrem a kdyz je pudink vychladli tak se po lzickach prida do utreneho masla s cukrem. A zakladni krem je hotov.

  • lusynda | 3. 9. 2012 13:11

    hrúúúza mléko a tuk oddělené a zdrclé !!!

  • Anna | 23. 5. 2012 14:49

    Máte pravdu. Hrůza !!!

  • Natalie | 23. 5. 2012 14:48

    Mě to taky nejde !!!!! Také řídký krém a zdrclé máslo !!!!!!!!!

  • Hana | 13. 12. 2011 19:13

    Katastrofa! Řídký krém, zdrclé máslo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Prosinec Šlehání Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko Tuk Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

30
Míša řezy
Míša řezy
27
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
27
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Základní máslový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact