Kuřecí maso nakrájíme na kousky o velikosti sousta a odložíme stranou. Cibuli, chilli papričku, česnek a zázvor nakrájíme na kousky a spolu s limetkovou šťávou rozmixujeme na řídkou kaši.
2
V hluboké nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo, vylijeme na ni kořenicí směs a za stálého míchání prudce vaříme asi 5 minut, než se odpaří většina vody a zůstane jen voňavá pasta. Tu shrneme ke straně pánve a přisypeme do ní kuřecí maso. Vše společně opékáme, dokud se maso nezatáhne.
3
Pak přilijeme vývar a kokosové mléko, podle chuti osolíme, promícháme a vaříme 15-20 minut, dokud není maso krásně měkké.
4
Mezitím nasekáme cibulovou nať. Děrovanou naběračkou vylovíme maso z omáčky a odložíme stranou. Pokud je omáčka příliš řídká, zhustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Pak vmícháme bylinky a vrátíme maso.