• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Základní citronová poleva
Napište svůj komentář k receptu

Základní citronová poleva

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 138
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
5fotografií
Nahrát fotku
 

V cukrařině patří tato poleva k nejpoužívanějším. Krásně drží tvar a můžete jí zdobit perníčky a sušenky, ale dá se použít i na polévání dortů.

Jednoduchá citronová poleva

Suroviny

20 porce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva přecezená
    • 1
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko, ideálně dvakrát. Citronovou šťávu vymačkáme a přelijeme přes sítko.
2
Do přesátého cukru přidáme citronovou šťávu a bílek. Polevu třeme vařečkou, dokud není hustá a bílá. Trvá to asi 15 minut. Pokud je příliš hustá, zředíme ji ještě trochou citronové šťávy.
3
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ CITRONOVÉ POLEVY: • Poleva není hladká: Důvodem je použití nekvalitního moučkového cukru nebo jeho nedostatečné prosátí (nejméně dvakrát). I ty nejmenší hrudky cukru se ve studeném bílku plně nerozpustí a zůstanou v polevě viditelné nebo ucpávají zdobící trubičku. • Poleva po zaschnutí praská nebo se drolí: K tomuto dochází, pokud se do polevy vpravilo příliš mnoho vzduchu během přípravy. Polevu proto nikdy nešlehejte, ale třete vařečkou po dobu 15-20 minut, dokud není hladká, hustá a bílá. • Poleva netuhne: Nejčastěji jde o nesprávný poměr surovin ve prospěch bílku. Pokud se vám to stane, postupně přidávejte další prosátý moučkový cukr, dokud nedosáhnete správné hustoty.
4
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Když do polevy přidáte lžičku kukuřičného sirupu (glukózy), poleva bude lesklejší a pružnější. • Bílková poleva má tendenci na vzduchu rychle houstnout a tvořit krustu. Pokud polevu nepoužijete ihned, uchovávejte ji v neprodyšné nádobě v lednici. Přetáhněte potravinářskou fólii přímo na povrch polevy, aby se zabránilo kontaktu se vzduchem a tvorbě krusty. Před dalším použitím je nutné polevu nechat dojít na pokojovou teplotu a znovu důkladně promíchat. • Místo citronové šťávy lze použít limetkovou nebo pomerančovou šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová poleva

Citronová poleva

Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce Vánoce Silvestr Valentýn Halloween Narozeniny a párty Piknik Jedlé dárky
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Dietní Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Rychlá čína

Rychlá čína

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
18
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
15
Vepřové kotlety v šunkové omáčce
Vepřové kotlety v…
15
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zaječí paštika s cibulkou
Zaječí paštika s cibulkou
Zakázaná buchta
Zakázaná buchta
Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Základní linecké těsto
Základní linecké těsto
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
  • Recepty.cz
  • Základní citronová poleva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact