• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Základní citronová poleva
Napište svůj komentář k receptu

Základní citronová poleva

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 138
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
5fotografií
Nahrát fotku
 

V cukrařině patří tato poleva k nejpoužívanějším. Krásně drží tvar a můžete jí zdobit perníčky a sušenky, ale dá se použít i na polévání dortů.

Jednoduchá citronová poleva

Suroviny

20 porce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva přecezená
    • 1
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko, ideálně dvakrát. Citronovou šťávu vymačkáme a přelijeme přes sítko.
2
Do přesátého cukru přidáme citronovou šťávu a bílek. Polevu třeme vařečkou, dokud není hustá a bílá. Trvá to asi 15 minut. Pokud je příliš hustá, zředíme ji ještě trochou citronové šťávy.
3
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ CITRONOVÉ POLEVY: • Poleva není hladká: Důvodem je použití nekvalitního moučkového cukru nebo jeho nedostatečné prosátí (nejméně dvakrát). I ty nejmenší hrudky cukru se ve studeném bílku plně nerozpustí a zůstanou v polevě viditelné nebo ucpávají zdobící trubičku. • Poleva po zaschnutí praská nebo se drolí: K tomuto dochází, pokud se do polevy vpravilo příliš mnoho vzduchu během přípravy. Polevu proto nikdy nešlehejte, ale třete vařečkou po dobu 15-20 minut, dokud není hladká, hustá a bílá. • Poleva netuhne: Nejčastěji jde o nesprávný poměr surovin ve prospěch bílku. Pokud se vám to stane, postupně přidávejte další prosátý moučkový cukr, dokud nedosáhnete správné hustoty.
4
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Když do polevy přidáte lžičku kukuřičného sirupu (glukózy), poleva bude lesklejší a pružnější. • Bílková poleva má tendenci na vzduchu rychle houstnout a tvořit krustu. Pokud polevu nepoužijete ihned, uchovávejte ji v neprodyšné nádobě v lednici. Přetáhněte potravinářskou fólii přímo na povrch polevy, aby se zabránilo kontaktu se vzduchem a tvorbě krusty. Před dalším použitím je nutné polevu nechat dojít na pokojovou teplotu a znovu důkladně promíchat. • Místo citronové šťávy lze použít limetkovou nebo pomerančovou šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová poleva

Citronová poleva

Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce Vánoce Silvestr Valentýn Halloween Narozeniny a párty Piknik Jedlé dárky
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Dietní Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

58
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
42
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zaječí paštika s cibulkou
Zaječí paštika s cibulkou
Zakázaná buchta
Zakázaná buchta
Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Základní linecké těsto
Základní linecké těsto
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
  • Recepty.cz
  • Základní citronová poleva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact