• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zajímavý koláč z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Zajímavý koláč z kynutého těsta

autor: Eliška Macajová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajímavý koláč z kynutého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 0,50
      kostka droždí
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 3
      dl mléko
    • 7
      lžička cukr krystal
    • 1
      lžička sůl
  • Na pokladení
    • 100
      g rozinky v rumu
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 500
      ml mléko
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 250
      g tvaroh nízkotučný

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, olej a kvásek a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Jakmile nám těsto vykyne, tak větší plech vymažeme olejem a těsto opatrně roztáhneme na plechu a necháme další 1/2 hodiny kynout. Než nám těsto na plechu vykyne, uvaříme si pudink z 1/2 l mléka - sladit nemusíme. Po uvaření dáme vychladnout.
2
Z másla, cukru, tvarohu a 4 žloutků utřeme krém, po lžících přidáváme pudink a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků a rozinek.
3
Troubu si předehřejeme na 175 °C. Krém opatrně rozetřeme na těsto a pečeme asi 25 minut. Po úplném vychladnutí pocukrujeme a krájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kamca macikova | 2. 7. 2008 14:44

    kombinace tvarohu,pudinku a rozinek je naprosto dokonala.jen dotaz-ty rozinky neslehame s bilky,ze?diky

  • Pavla | 4. 4. 2007 10:23

    Moc dekuji za recept,opravdu vvborne.

  • David Pospíchal | 17. 3. 2007 19:25

    velmi dobe

  • Jana | 7. 8. 2006 12:20

    Zajímavé,přesně podle názvu,určitě vyzkouším.Tvaroh a pudink,to je moje.

  • Airan Novakova | 7. 8. 2006 11:48

    Tvaroh+uvareny pudinky je vyborna kombinace na napnl do kolacku (vcetne svatebnich) Davam 1*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Rostlinný olej Rozinky Sůl Tvaroh Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

53
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
45
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
45
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
43
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Zajímavý koláč z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact