• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zajíčkův plněný zelný list
Napište svůj komentář k receptu

Zajíčkův plněný zelný list

autor: zajajana
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajíčkův plněný zelný list
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • vejce
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko
    • česnek
    • cibule
    • kmín
    • masox
    • olej
    • 1
      kg mleté maso půl vepřové, půl hovězí

Postup přípravy receptu

1
Menší hlávku zelí dáme na 10-15 minut povařit, dáme vychladnout a mezitím připravíme směs mletého masa. Do mísy k masu přidáme vajíčko, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Maso si může každý ochutit podle svých zvyklostí. Přidáme hladkou mouku a umícháme směs jako na sekanou. Opatrně rozebereme hlávku zelí na jednotlivé listy, seřízneme silnou střední část a z masa a listu zelí tvoříme závitky. Asi 12 ks.
2
Cibuli nakrájíme na jemno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme trochu kmínu a vložíme zelné závitky. Lehce osmahneme a zalijeme vařící vodou. Přidáme kostku masoxu a necháme cca 1 hodinu dusit. Dušené závitky vyjmeme, do vydušené šťávy přilijeme trochu mléka a zahustíme hladkou moukou, rozkvedlanou s trochou vody. Dochutíme česnekem, dosolíme, můžeme přidat trochu vegety a necháme provařit.
3
Do hotové šťávy vložíme závitky a necháme je prohřát. Šťáva by neměla být hustá jako omáčka, ale zas ne úplně řídká. Podáváme s vařeným bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zeleninovo-zelný mix

Zeleninovo-zelný mix

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 21. 10. 2016 08:26

    Tak tyto zelné závitky jsou úplně nejlepší, naše rodina je takto vaří už desetiletí :-) ... Zkuste k tomu bramborovou kaši. <:-)

  • zuza | 16. 2. 2012 19:28

    supr recept i ja ho dnes delala i detičky to asi jist nebudou al mnam chvalim ;-)

  • jmuell1 | 31. 10. 2011 13:37

    Výborný recept! Ještě teď se olizujeme! ;-) Velice mi vyhovuje to, že se do masa nepřidává rýže, tudíž ji klidně mohu použít jako přílohu. Děkuji za bezva receptík a určitě ho budu opakovat!

  • Helena Opatrná | 12. 12. 2008 08:03

    Já to také peču v troubě, poleju zálivkou s kečupem a česnekem. Do náplně vmíchám trochu vařené rýže.

  • maria krecmerova | 25. 8. 2007 09:20

    recept vynikajíci,listy se můžou upéct v troubě anebo vařit přímo v omáčce. Je vynikajíci omáčka rajská.Doporučujíje to vynikajíci.

  • Marcela | 27. 7. 2007 16:12

    Výborný recept!!! Doporučuji, znám to od mé maminky jen ty listy peče v troubě....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Masox Mléko Mleté maso Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Psí keksy

Psí keksy

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

170
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
101
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
64
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
33
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Zajíčkův plněný zelný list
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact