• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zajíci z větrníků
Napište svůj komentář k receptu

Zajíci z větrníků

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajíci z větrníků
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      ml voda
    • 90
      g máslo
    • 140
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • olej na plech
  • Náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
  • Dohotovení
    • 100
      g čokoládová poleva
    • bonbony barevné

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu nalijte vodu, přidejte máslo, špetku soli, přivedte k varu, přisypejte mouku, zmírněte plamen, za stálého míchání vypracujte hmotu bez hrudek, která se nelepí na vařečku ani na kastrol. Nechte vychladnout, pak do něj vmíchejte vejce.
2
Naplňte do cukrář. sáčku s hladkou trubičkou a na plech vymazaný olejem tvořte malé hromádky. Trochu těsta naplňte do malého papír. kornoutku a nastříkejte na plech tvary oušek (duté oválky na jedné straně zploštěné, které budou ve finále trčet vzhůru), vousů (překřížené 3 čáry) a čumáčků(kuličky).
3
Pečte zhruba 20 min. na 200 °C, prvních 15 min. troubu neotvírejte! Nechte vychladnout, vodorovně rozkrojte.
4
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a cukrem, nastříkejte na spodní část větrníčků. Vrchní díl namočte do rozehřáté čokolády, položte na spodní díl se šlehačkou. Přilepte ouška, čumáček a vousy, z bonbonků (barev. kuliček) udělejte oči (zelené) a pusu (červená).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicoví zajíci z listového těsta

Skořicoví zajíci z listového těsta

Mini bábovkoví zajíci

Mini bábovkoví zajíci

Pravá karamelová náplň do větrníků

Pravá karamelová náplň do větrníků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 19. 3. 2008 09:03

    Mám k tomuto receptu tři poznámky: 1) pro nezkušené kuchařky bych upozornila, že na jednom plech se pečou větrníčky a na jiném "doplńky" - tedy fousky a ouška, protože ty budou upečné mnohem dříve. 2) Překvapilo mne, že se plech má potírat olejem, odpalované těsto peču běžně s plech napotírám. 3) pošlo fotku, ale až odpoledne, teď nestíhám.

  • Kuchařka on-line | 17. 3. 2008 16:45

    Máte-li foto, prosím o poslání na foto@recepty.cz Dnes budu fotografie přidávat.

  • Anonym | 17. 3. 2008 14:12

    chtelo by to foto

  • Anonym | 17. 3. 2008 13:45

    Nebylo by foto, staci zaslat na mail daniela.hrebickova@seznam.cz?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bonbony Čokoládová poleva Cukr krupice Hrubá mouka Máslo Olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Výborné špízy

Výborné špízy

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"

Ananasovo-kokosová roláda "Piña…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
46
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
28
Pečení pstruzi
Pečení pstruzi
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Zajíci z větrníků
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact