• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zajíci z větrníků
Napište svůj komentář k receptu

Zajíci z větrníků

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajíci z větrníků
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      ml voda
    • 90
      g máslo
    • 140
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • olej na plech
  • Náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
  • Dohotovení
    • 100
      g čokoládová poleva
    • bonbony barevné

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu nalijte vodu, přidejte máslo, špetku soli, přivedte k varu, přisypejte mouku, zmírněte plamen, za stálého míchání vypracujte hmotu bez hrudek, která se nelepí na vařečku ani na kastrol. Nechte vychladnout, pak do něj vmíchejte vejce.
2
Naplňte do cukrář. sáčku s hladkou trubičkou a na plech vymazaný olejem tvořte malé hromádky. Trochu těsta naplňte do malého papír. kornoutku a nastříkejte na plech tvary oušek (duté oválky na jedné straně zploštěné, které budou ve finále trčet vzhůru), vousů (překřížené 3 čáry) a čumáčků(kuličky).
3
Pečte zhruba 20 min. na 200 °C, prvních 15 min. troubu neotvírejte! Nechte vychladnout, vodorovně rozkrojte.
4
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a cukrem, nastříkejte na spodní část větrníčků. Vrchní díl namočte do rozehřáté čokolády, položte na spodní díl se šlehačkou. Přilepte ouška, čumáček a vousy, z bonbonků (barev. kuliček) udělejte oči (zelené) a pusu (červená).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicoví zajíci z listového těsta

Skořicoví zajíci z listového těsta

Mini bábovkoví zajíci

Mini bábovkoví zajíci

Pravá karamelová náplň do větrníků

Pravá karamelová náplň do větrníků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 19. 3. 2008 09:03

    Mám k tomuto receptu tři poznámky: 1) pro nezkušené kuchařky bych upozornila, že na jednom plech se pečou větrníčky a na jiném "doplńky" - tedy fousky a ouška, protože ty budou upečné mnohem dříve. 2) Překvapilo mne, že se plech má potírat olejem, odpalované těsto peču běžně s plech napotírám. 3) pošlo fotku, ale až odpoledne, teď nestíhám.

  • Kuchařka on-line | 17. 3. 2008 16:45

    Máte-li foto, prosím o poslání na foto@recepty.cz Dnes budu fotografie přidávat.

  • Anonym | 17. 3. 2008 14:12

    chtelo by to foto

  • Anonym | 17. 3. 2008 13:45

    Nebylo by foto, staci zaslat na mail daniela.hrebickova@seznam.cz?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bonbony Čokoládová poleva Cukr krupice Hrubá mouka Máslo Olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánoční štola

Vánoční štola

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

56
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
39
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
37
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bramborová vánočka
20
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Zajíci z větrníků
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact