• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zajíci z větrníků
Napište svůj komentář k receptu

Zajíci z větrníků

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajíci z větrníků
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      ml voda
    • 90
      g máslo
    • 140
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • olej na plech
  • Náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
  • Dohotovení
    • 100
      g čokoládová poleva
    • bonbony barevné

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu nalijte vodu, přidejte máslo, špetku soli, přivedte k varu, přisypejte mouku, zmírněte plamen, za stálého míchání vypracujte hmotu bez hrudek, která se nelepí na vařečku ani na kastrol. Nechte vychladnout, pak do něj vmíchejte vejce.
2
Naplňte do cukrář. sáčku s hladkou trubičkou a na plech vymazaný olejem tvořte malé hromádky. Trochu těsta naplňte do malého papír. kornoutku a nastříkejte na plech tvary oušek (duté oválky na jedné straně zploštěné, které budou ve finále trčet vzhůru), vousů (překřížené 3 čáry) a čumáčků(kuličky).
3
Pečte zhruba 20 min. na 200 °C, prvních 15 min. troubu neotvírejte! Nechte vychladnout, vodorovně rozkrojte.
4
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a cukrem, nastříkejte na spodní část větrníčků. Vrchní díl namočte do rozehřáté čokolády, položte na spodní díl se šlehačkou. Přilepte ouška, čumáček a vousy, z bonbonků (barev. kuliček) udělejte oči (zelené) a pusu (červená).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicoví zajíci z listového těsta

Skořicoví zajíci z listového těsta

Mini bábovkoví zajíci

Mini bábovkoví zajíci

Pravá karamelová náplň do větrníků

Pravá karamelová náplň do větrníků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 19. 3. 2008 09:03

    Mám k tomuto receptu tři poznámky: 1) pro nezkušené kuchařky bych upozornila, že na jednom plech se pečou větrníčky a na jiném "doplńky" - tedy fousky a ouška, protože ty budou upečné mnohem dříve. 2) Překvapilo mne, že se plech má potírat olejem, odpalované těsto peču běžně s plech napotírám. 3) pošlo fotku, ale až odpoledne, teď nestíhám.

  • Kuchařka on-line | 17. 3. 2008 16:45

    Máte-li foto, prosím o poslání na foto@recepty.cz Dnes budu fotografie přidávat.

  • Anonym | 17. 3. 2008 14:12

    chtelo by to foto

  • Anonym | 17. 3. 2008 13:45

    Nebylo by foto, staci zaslat na mail daniela.hrebickova@seznam.cz?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bonbony Čokoládová poleva Cukr krupice Hrubá mouka Máslo Olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Ruské vejce

Ruské vejce

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

846
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
21
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
20
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
17
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
17
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Zajíci z větrníků
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact