• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zajíci z větrníků
Napište svůj komentář k receptu

Zajíci z větrníků

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajíci z větrníků
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      ml voda
    • 90
      g máslo
    • 140
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • olej na plech
  • Náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
  • Dohotovení
    • 100
      g čokoládová poleva
    • bonbony barevné

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu nalijte vodu, přidejte máslo, špetku soli, přivedte k varu, přisypejte mouku, zmírněte plamen, za stálého míchání vypracujte hmotu bez hrudek, která se nelepí na vařečku ani na kastrol. Nechte vychladnout, pak do něj vmíchejte vejce.
2
Naplňte do cukrář. sáčku s hladkou trubičkou a na plech vymazaný olejem tvořte malé hromádky. Trochu těsta naplňte do malého papír. kornoutku a nastříkejte na plech tvary oušek (duté oválky na jedné straně zploštěné, které budou ve finále trčet vzhůru), vousů (překřížené 3 čáry) a čumáčků(kuličky).
3
Pečte zhruba 20 min. na 200 °C, prvních 15 min. troubu neotvírejte! Nechte vychladnout, vodorovně rozkrojte.
4
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a cukrem, nastříkejte na spodní část větrníčků. Vrchní díl namočte do rozehřáté čokolády, položte na spodní díl se šlehačkou. Přilepte ouška, čumáček a vousy, z bonbonků (barev. kuliček) udělejte oči (zelené) a pusu (červená).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicoví zajíci z listového těsta

Skořicoví zajíci z listového těsta

Mini bábovkoví zajíci

Mini bábovkoví zajíci

Pravá karamelová náplň do větrníků

Pravá karamelová náplň do větrníků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 19. 3. 2008 09:03

    Mám k tomuto receptu tři poznámky: 1) pro nezkušené kuchařky bych upozornila, že na jednom plech se pečou větrníčky a na jiném "doplńky" - tedy fousky a ouška, protože ty budou upečné mnohem dříve. 2) Překvapilo mne, že se plech má potírat olejem, odpalované těsto peču běžně s plech napotírám. 3) pošlo fotku, ale až odpoledne, teď nestíhám.

  • Kuchařka on-line | 17. 3. 2008 16:45

    Máte-li foto, prosím o poslání na foto@recepty.cz Dnes budu fotografie přidávat.

  • Anonym | 17. 3. 2008 14:12

    chtelo by to foto

  • Anonym | 17. 3. 2008 13:45

    Nebylo by foto, staci zaslat na mail daniela.hrebickova@seznam.cz?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bonbony Čokoládová poleva Cukr krupice Hrubá mouka Máslo Olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový likér

Malinový likér

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Mazané řízky

Mazané řízky

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

41
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
33
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
17
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem
16
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

  • Recepty.cz
  • Zajíci z větrníků
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact