• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zajíc po vinařsku:
Napište svůj komentář k receptu

Zajíc po vinařsku:

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajíc po vinařsku:
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petržel
    • 250
      ml voda
    • 250
      ml vinný ocet dobrý
    • 0,50
      lžíce tymián sušený
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • sůl
    • pepř drcený
    • 2
      ks zaječí maso stehna(1 pár) nebo 1 hřbet
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      sklenice koňak 2cl
    • 100
      ml smetana
    • 0,25
      lžička francouzská mražená směs ostrá
    • 12
      ks hroznové víno 10-12 vinných zrnek

Postup přípravy receptu

1
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky, stroužek česneku oloupeme a rozmačkáme, petržel rozsekáme. Ve velké nádobě rozmícháme vodu s octem a přidáme mrkev, česnek, petržel, tymián a bobkový list. Osolíme a opepříme. Do této marinády vložíme na dva dny zaječí maso. Po vyjmutí osušíme kuchyňským krepovým papírem.
2
Na pánvičce nebo v hrnci necháme rozpustit máslo, vložíme maso, okořeníme solí a pepřem, přikryjeme a při nízké teplotě asi 40 až 45 minut podusíme. Když už maso bude téměř tepelně zpracované, přemístíme do ohnivzdorné nádoby, polijeme koňakem,zapálíme a odstavíme na teplé místo. Šťávu z pečení zamícháme se smetanou a hořčicí, ochutnáme ostrost. Pak šťávou polijeme maso. Hroznová zrna oloupeme, zbavíme jadérek a přidáme do šťávy. Už nevaříme, ale necháme jen asi pět minut natáhnout vůni a chuť.
3
Jako přílohu volíme bramborové krokety či bramborové pyré
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotlety po vinařsku

Kotlety po vinařsku

Zajíc na smetaně

Zajíc na smetaně

Králík (zajíc) na černo

Králík (zajíc) na černo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Dušení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Francouzská mražená směs Hroznové víno Koňak Máslo Mrkev Paprika - sladká Pepř drcený Petržel Smetana Sůl Tymián Vinný ocet Voda Zaječí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
18
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
18
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
18
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
17
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Zajíc po vinařsku:
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact