• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zajíc po vinařsku:
Napište svůj komentář k receptu

Zajíc po vinařsku:

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajíc po vinařsku:
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petržel
    • 250
      ml voda
    • 250
      ml vinný ocet dobrý
    • 0,50
      lžíce tymián sušený
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • sůl
    • pepř drcený
    • 2
      ks zaječí maso stehna(1 pár) nebo 1 hřbet
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      sklenice koňak 2cl
    • 100
      ml smetana
    • 0,25
      lžička francouzská mražená směs ostrá
    • 12
      ks hroznové víno 10-12 vinných zrnek

Postup přípravy receptu

1
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky, stroužek česneku oloupeme a rozmačkáme, petržel rozsekáme. Ve velké nádobě rozmícháme vodu s octem a přidáme mrkev, česnek, petržel, tymián a bobkový list. Osolíme a opepříme. Do této marinády vložíme na dva dny zaječí maso. Po vyjmutí osušíme kuchyňským krepovým papírem.
2
Na pánvičce nebo v hrnci necháme rozpustit máslo, vložíme maso, okořeníme solí a pepřem, přikryjeme a při nízké teplotě asi 40 až 45 minut podusíme. Když už maso bude téměř tepelně zpracované, přemístíme do ohnivzdorné nádoby, polijeme koňakem,zapálíme a odstavíme na teplé místo. Šťávu z pečení zamícháme se smetanou a hořčicí, ochutnáme ostrost. Pak šťávou polijeme maso. Hroznová zrna oloupeme, zbavíme jadérek a přidáme do šťávy. Už nevaříme, ale necháme jen asi pět minut natáhnout vůni a chuť.
3
Jako přílohu volíme bramborové krokety či bramborové pyré
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotlety po vinařsku

Kotlety po vinařsku

Zajíc na smetaně

Zajíc na smetaně

Králík (zajíc) na černo

Králík (zajíc) na černo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Dušení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Francouzská mražená směs Hroznové víno Koňak Máslo Mrkev Paprika - sladká Pepř drcený Petržel Smetana Sůl Tymián Vinný ocet Voda Zaječí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

279
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
36
Francouzský dresing
Francouzský dresing
34
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
32
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
26
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Zajíc po vinařsku:
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact