• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zaječí sekaná pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Zaječí sekaná pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zaječí sekaná pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • zaječí maso a vnitřnosti z jednoho kusu: zaječí předek, srdce, játra
    • 500
      g vepřový bůček
    • 5
      ks rohlík z předešlého dne
    • 200
      ml bílé víno cca
    • 3
      ks cibule - velké
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      stroužek česnek
    • majoránka sušená, cca půl lžičky
    • rozmarýn sušený, na špičku nože
    • zázvor - mletý na špičku nože
    • tymián sušený - na špičku nože
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky pokrájíme, zalijeme vínem a poté vymačkáme.
2
Zaječí srdce a předek uvaříme v osolené vodě doměkka (vývar si ponecháme). Pak maso obereme a umeleme se srdcem a bůčkem, dvěma cibulemi, oloupaným česnekem a rohlíky. Přidáme vejce, sůl, koření a pokrájená játra. Vše promícháme, vytvarujeme dvě šišky, které položíme do vymaštěného pekáče s jednou pokrájenou cibulí. Podlijeme troškou vývaru a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu (180°C) cca 45-55 minut.
3
Během pečení podléváme a výpekem sekanou přeléváme. Pak sekanou vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a za stálého míchání přiléváme trochu vývaru a provaříme.
4
Podáváme s bramborovou přílohou: kaše, šťouchané nebo vařené brambory, bramborovo-zeleninové pyré...
5
Sekanou můžeme předpéct zabalenou v alobalu a před dopečením alobal odstranit a dopéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunkové kornoutky s houbami alias Zaječí ouška

Šunkové kornoutky s houbami alias…

Zaječí hřbet v listovém těstě

Zaječí hřbet v listovém těstě

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zvěřina Karbanátky
Maso Zvěřina Mleté Vepřové Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Pepř mletý Rohlík Rozmarýn Sůl Tymián Vejce Vepřový bůček Zaječí maso Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

128
Máslové řízky
Máslové řízky
96
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
55
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Zaječí sekaná pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact