zaječí maso
a vnitřnosti z jednoho kusu: zaječí předek, srdce, játra
500
g
vepřový bůček
5
ks
rohlík
z předešlého dne
200
ml
bílé víno
cca
3
ks
cibule
- velké
sůl
pepř mletý
5
stroužek
česnek
majoránka
sušená, cca půl lžičky
rozmarýn
sušený, na špičku nože
zázvor - mletý
na špičku nože
tymián
sušený - na špičku nože
3
ks
vejce
1
lžička
hladká mouka
Postup přípravy receptu
1
Rohlíky pokrájíme, zalijeme vínem a poté vymačkáme.
2
Zaječí srdce a předek uvaříme v osolené vodě doměkka (vývar si ponecháme). Pak maso obereme a umeleme se srdcem a bůčkem, dvěma cibulemi, oloupaným česnekem a rohlíky. Přidáme vejce, sůl, koření a pokrájená játra. Vše promícháme, vytvarujeme dvě šišky, které položíme do vymaštěného pekáče s jednou pokrájenou cibulí. Podlijeme troškou vývaru a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu (180°C) cca 45-55 minut.
3
Během pečení podléváme a výpekem sekanou přeléváme. Pak sekanou vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a za stálého míchání přiléváme trochu vývaru a provaříme.
4
Podáváme s bramborovou přílohou: kaše, šťouchané nebo vařené brambory, bramborovo-zeleninové pyré...
5
Sekanou můžeme předpéct zabalenou v alobalu a před dopečením alobal odstranit a dopéct.