• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zaječí sekaná pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Zaječí sekaná pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zaječí sekaná pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • zaječí maso a vnitřnosti z jednoho kusu: zaječí předek, srdce, játra
    • 500
      g vepřový bůček
    • 5
      ks rohlík z předešlého dne
    • 200
      ml bílé víno cca
    • 3
      ks cibule - velké
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      stroužek česnek
    • majoránka sušená, cca půl lžičky
    • rozmarýn sušený, na špičku nože
    • zázvor - mletý na špičku nože
    • tymián sušený - na špičku nože
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky pokrájíme, zalijeme vínem a poté vymačkáme.
2
Zaječí srdce a předek uvaříme v osolené vodě doměkka (vývar si ponecháme). Pak maso obereme a umeleme se srdcem a bůčkem, dvěma cibulemi, oloupaným česnekem a rohlíky. Přidáme vejce, sůl, koření a pokrájená játra. Vše promícháme, vytvarujeme dvě šišky, které položíme do vymaštěného pekáče s jednou pokrájenou cibulí. Podlijeme troškou vývaru a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu (180°C) cca 45-55 minut.
3
Během pečení podléváme a výpekem sekanou přeléváme. Pak sekanou vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a za stálého míchání přiléváme trochu vývaru a provaříme.
4
Podáváme s bramborovou přílohou: kaše, šťouchané nebo vařené brambory, bramborovo-zeleninové pyré...
5
Sekanou můžeme předpéct zabalenou v alobalu a před dopečením alobal odstranit a dopéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunkové kornoutky s houbami alias Zaječí ouška

Šunkové kornoutky s houbami alias…

Zaječí hřbet v listovém těstě

Zaječí hřbet v listovém těstě

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zvěřina Karbanátky
Maso Zvěřina Mleté Vepřové Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Pepř mletý Rohlík Rozmarýn Sůl Tymián Vejce Vepřový bůček Zaječí maso Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
17
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
17
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Zaječí sekaná pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact