• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g zaječí maso hřbet s kostí
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 250
      ml červené víno suché
    • 10
      g škrobová moučka
    • 1
      lžíce pepř celý nakládaný
    • 1
      lžíce brusinky
    • 2
      ks jablka
    • calvados
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • divoké koření
    • tymián
    • noky 200g poloh.m.,vejce,10ml oleje,muškát.oř.,máslo

Postup přípravy receptu

1
Hřbet vykostíme, maso osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a opepříme.
2
Maso pak dáme odležet.
3
Na oleji orestujeme cibuli, česnek, divoké koření, tymián a také kosti.
4
Zalijeme částí červeného vína a dusíme 10 minut.
5
Omáčku scedíme, zahustíme červeným vínem s rozmíchaným škrobem.
6
Dochutíme solí, naloženým zeleným pepřem a jablky s calvadosem.
7
Maso opečeme na rozpáleném oleji do růžova
8
Nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
9
Podáváme s nočky.
10
Nočky připravíme:
11
Výše uvedené suroviny promícháme na tuhé těsto.
12
Z těsta uděláme váleček a přímo na prkénku ukrajujeme válečky a shazujeme je z něho přímo do vroucí vody.
13
Povaříme 2 - 3 minuty, pak propláchneme studenou vodou aby se nelepily a dáme je na rozpálené máslo.
14
Krátce je ještě orestujeme
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s pepřovo-smetanovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny s pepřovo-smetanovou…

Zaječí hřbet v listovém těstě

Zaječí hřbet v listovém těstě

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Smažení Dušení Restování Narozeniny Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Calvados Červené víno Česnek Cibule Divoké koření Jablka Máslo Noky Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Škrobová moučka Sůl Tymián Zaječí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Italská pizza

Italská pizza

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

35
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Smrt Věry Křesadlové (†81): Havlová odhalila jejich propojení!

Smrt Věry Křesadlové (†81): Havlová odhalila jejich propojení!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact