• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zahrádkářův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Zahrádkářův guláš

autor: janikm
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zahrádkářův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • 3
      ks cibule
    • 6
      ks paprika
    • 1
      ks cuketa (Do 30 cm)
    • 3
      ks patizony (O průměru kolem 20 cm)
    • 6
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 5
      ks rajčata
    • pórek
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Rozpálíme olej a přidáme orestovat nahrubo nakrájenou cibuli, až je cibule sklovatá, přidáme nahrubo nakrájenou papriku a restujeme dokud paprika nezměkne, poté přidáme oloupanou a semínek zbavenou cuketu, kterou nakrájíme na kousky zhruba stejně velké jako cibule a paprika. Restujeme společně a po chvíli přidáme oloupaný a semínek zbavený patizon. Opět restujeme a vydusíme případnou vodu.
2
Pokud má zelenina tendenci připalovat se, můžeme přidat trochu oleje (ale opatrně, má tendenci vsakovat se do zeleniny, tak ať to nemáte mastné). Poté přisypeme mletou papriku a restujeme společně (pozor ať se paprika nespálí, počítejte do 50 sekund). Následně přidejte protlak a opět cca 30 - 40 sekund restujte. Následně přidejte na měsíčky nakrájená rajčata (kdo nemusíte jejich slupku, spařte a oloupejte) a nahrubo nakrájený pórek. Několikrát promíchejte a zalijte cca 1 litrem horké vody. Nyní směs duste a vyduste vodu do hustoty, kterou máte rádi (já osobně jsem nechal v hrnci jen téměř zeleninovou hmotu).
3
Nakonec dochuťte solí, prolisovaným česnekem a majoránkou. Po dochucení už jen krátce nechte projít varem, aby česnek a majoránka nezhořkly. Dobrou chuť!
4
PS1: Je možné guláš zahustit i jíškou, ale tím strácí pokrm na dietnosti a lehkosti. Záměrně jsem do receptu nepřidal brambory, protože paradoxně bramborový guláš nemusím. Platí, že se zeleninou můžete experimentovat a obmněňovat, přidávat druhy dle libosti (prostě co zrovna uroste na Vaší zahradě).
5
PS2: Kdo máte rádi pikantní chuť, můžete během vaření přidat jednu feferonku, nebo chilli koření.
6
PS3: Také můžete vylepšit nějaký masem, ale pak už to nebude Zahrádkářův guláš.
7
PS4: Jako přílohu doporučuji kolínka, nebo jiné těstoviny. Ale určitě by to mohlo být fajn s bílým pečivem nebo s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 26. 9. 2012 08:01

    Zahustila jsem malou lžičkou mouky a neměla jsem pórek. Byl výborný, dávám 1.

  • Terinka77 | 24. 9. 2012 11:46

    Trochu jsem poupravila, ale jinak dobry napad! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Majoránka Mletá sladká paprika Olivový olej Paprika Patizony Pórek Rajčata Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Svařák

Svařák

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

50
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
38
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
33
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
18
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Nemocnice na kraji města: Neuvěříte, čím legendární seriál naštval opravdové doktory!

Nemocnice na kraji města: Neuvěříte, čím legendární seriál naštval opravdové doktory!

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Čtyři kouzelná slova, která změní váš život. Tahle používejte každý den

Čtyři kouzelná slova, která změní váš život. Tahle používejte každý den

  • Recepty.cz
  • Zahrádkářův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact