• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zahrádkářův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Zahrádkářův guláš

autor: janikm
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zahrádkářův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • 3
      ks cibule
    • 6
      ks paprika
    • 1
      ks cuketa (Do 30 cm)
    • 3
      ks patizony (O průměru kolem 20 cm)
    • 6
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 5
      ks rajčata
    • pórek
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Rozpálíme olej a přidáme orestovat nahrubo nakrájenou cibuli, až je cibule sklovatá, přidáme nahrubo nakrájenou papriku a restujeme dokud paprika nezměkne, poté přidáme oloupanou a semínek zbavenou cuketu, kterou nakrájíme na kousky zhruba stejně velké jako cibule a paprika. Restujeme společně a po chvíli přidáme oloupaný a semínek zbavený patizon. Opět restujeme a vydusíme případnou vodu.
2
Pokud má zelenina tendenci připalovat se, můžeme přidat trochu oleje (ale opatrně, má tendenci vsakovat se do zeleniny, tak ať to nemáte mastné). Poté přisypeme mletou papriku a restujeme společně (pozor ať se paprika nespálí, počítejte do 50 sekund). Následně přidejte protlak a opět cca 30 - 40 sekund restujte. Následně přidejte na měsíčky nakrájená rajčata (kdo nemusíte jejich slupku, spařte a oloupejte) a nahrubo nakrájený pórek. Několikrát promíchejte a zalijte cca 1 litrem horké vody. Nyní směs duste a vyduste vodu do hustoty, kterou máte rádi (já osobně jsem nechal v hrnci jen téměř zeleninovou hmotu).
3
Nakonec dochuťte solí, prolisovaným česnekem a majoránkou. Po dochucení už jen krátce nechte projít varem, aby česnek a majoránka nezhořkly. Dobrou chuť!
4
PS1: Je možné guláš zahustit i jíškou, ale tím strácí pokrm na dietnosti a lehkosti. Záměrně jsem do receptu nepřidal brambory, protože paradoxně bramborový guláš nemusím. Platí, že se zeleninou můžete experimentovat a obmněňovat, přidávat druhy dle libosti (prostě co zrovna uroste na Vaší zahradě).
5
PS2: Kdo máte rádi pikantní chuť, můžete během vaření přidat jednu feferonku, nebo chilli koření.
6
PS3: Také můžete vylepšit nějaký masem, ale pak už to nebude Zahrádkářův guláš.
7
PS4: Jako přílohu doporučuji kolínka, nebo jiné těstoviny. Ale určitě by to mohlo být fajn s bílým pečivem nebo s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 26. 9. 2012 08:01

    Zahustila jsem malou lžičkou mouky a neměla jsem pórek. Byl výborný, dávám 1.

  • Terinka77 | 24. 9. 2012 11:46

    Trochu jsem poupravila, ale jinak dobry napad! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Majoránka Mletá sladká paprika Olivový olej Paprika Patizony Pórek Rajčata Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

147
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
67
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
39
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz 20 let od smrti legendárního Jiřího Kodeta (†67): O role ho připravili komunisti i máma!

20 let od smrti legendárního Jiřího Kodeta (†67): O role ho připravili komunisti i máma!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Zahrádkářův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact