Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme nakrájené uzené maso na kostičky a restujeme na oleji. Po orestování přidáme propláchnuté kysané zelí, osolíme, ocukrujeme a podusíme. Směs přendáme na plátky masa a srolujeme do závitku, sepneme párátkem nebo převážeme nití. Závitky přendáme na vymaštěný pekáček, podlejeme trochou vody a pečeme doměkka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jiří Vymětal
|29. 1. 2017 08:54
Uzené je zbytečné a kysané zelí je lepší syrové, a vůbec ne cukrovat!
Martina
|8. 2. 2007 22:22
Recept mě zaujal, prosím zhruba jak dlouho se to peče? Děkuji......
Anonym
|7. 2. 2007 19:17
jojo,asi jak píše paní Jitka M.,záleží na chuti já to dělám s bramborem,ale vyzkoušet se má všechno,takže i se zelím a knedlíkem to bude určitě mňamka :)
Jitka Malinová
|7. 2. 2007 14:12
Pavlo to asi záleží na vaší chuti, já to dělám s bramborem. Postup mám trochu jiný, ale výsledek bude asi stejný. Na plátek masa dám rovńou kysané zelí, zamotám a závitky opékám na cibulce s anglickou slaninou a pak dusím do měkka.
Andra
|7. 2. 2007 12:54
Robím záhorácke závitky bez údeného mäsa, iba s kapustou a ako prílohu robím dusenú ryžu.
Jana P.
|7. 2. 2007 12:27
Recept chutný je a nejlepší jsou k tomu chlupaté knedlíky a ještě k tomu zelí.
Hana Rožníčková
|7. 2. 2007 12:23
Dělám hodně podobný recept a k tomu vařím bramborové knedlíky.
Pavla
|7. 2. 2007 11:53
Recept vypadá chutně, jaká by k tomu asi byla nejlepší příloha, poraďte.