Očištěný květák uvaříme v osolené vodě skoro do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustý bešamel. Zjemníme žloutkem rozkvedlaným v troše mléka, přisypeme nasekanou pažitku a přidáme květák s knedlíčky.
2
Na knedlíčky utřeme máslo se žloutkem, přidáme polovinu strouhanky navlhčené mlékem, sůl, sníh z bílku a nakonec zbytek suché strouhanky. Tvoříme malé knedlíčky, které uvaříme ve slané vodě do měkka a přidáme do hotové omáčky ke květáku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|28. 5. 2016 12:16
Podařilo se někomu udělat bešamel z 50 g másla, 50 d hladké mouky a 1/4 litru mléka? Mně z toho vznikl báječný bio tmel na okna a i po odebrání poloviny jíšky bylo zapotřebí snad 3/4 litru mléka, aby do toho bylo možné vložit květák a knedlíčky.Takže vážně varuji před tímto experimentem! :-S