• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zadělávané nekynuté koláče svatební nebo pouťové
Napište svůj komentář k receptu

Zadělávané nekynuté koláče svatební nebo pouťové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zadělávané nekynuté koláče svatební nebo pouťové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hladká mouka
    • 0,50
      kg tuk (půl Hera, půl máslo)
    • sůl
    • 70
      g moučkový cukr
    • 10
      lžíce mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks droždí
    • náplň tvarohová, maková, ořechová, nebo pikantní marmeláda
    • drobenka

Postup přípravy receptu

1
V míse zaděláme těsto (je to lepší, než na vále, nikam mouka nepadá, zpracovává se rukama) - do mouky uděláme důlek, okolí lehce osolíme, do důlku nadrobíme kvasnice, nasypeme na ně cukr a zalejeme vlažným mlékem - toto uděláme až když máme připraveny náplně, mléko rozšlehané s vejcem a drobenku. Jakmile kvásek nakyne, přidáme vejce a všechen tuk (nerozpuštěný) a rukama zpracujeme těsto - podle potřeby přidáváme mouku. Těsto musí být vláčné a nesmí se lepit na prsty, ne však tuhé!
2
<BR>Těsto vyděláme na vál - dáme je na stranu, pomoučíme vál, z těsta ukrojíme kus, rozválíme asi na 0,5 cm a rádýlkem uděláme čtverečky - velikost každý podle svého. Čtverečky naplníme náplní, spojíme do šátečku, dobře přimáčkneme, namočíme ve vejci a drobence a klademe na plech - nevymazaný, protože v těstě je dost tuku. Pečeme ve středně horké troubě, po částečném vychladnutí pocukrujeme a vychladné klademe do mísy.
3
<BR>Naše rodina tyto koláče dělá již po několik generací a jsou vynikající! Čím starší, tím lepší - pokud vydrží. My je máme nejraději s pikantní marmeládou, nejlepší je kupovaná marmeládová směs, protože je dobře tuhá. Až je jednou vyzkoušíte, budete se k tomuto receptu vracet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • irena | 3. 2. 2015 09:56

    jsou vyborne budu delat na svatbu zkouska dopadla na 1 ;-)

  • L.C. | 9. 9. 2014 20:12

    Dobrý den, recept bych moc chtěla vyzkoušet, ale nevím, jestli 2 droždí na 600 g mouky není moc. Není to pak z těsta cítit? Děkuji

  • vendysi | 8. 7. 2014 20:01

    Vynikající jak recept, tak hotové koláče ;-) . Spokojenost za všech stran, všem budu doporučovat. Naprosto jednoduché, rychlé a moooc dobré. :-)

  • vendysi | 8. 7. 2014 19:58

    Vynikajicí koláčky, které se povedly hned na první pokus. Doporučuji a dávám 1+. Děkujeme za recept. V.

  • Barbora | 14. 4. 2014 15:28

    Recept je vynikajici! Poprve jsem pekla kolace, a prave z tohoto receptu a nemaji chybu! :-) Jasna jednicka! Testo je zadelane rychle a opravdu nelepi. Uzasne.

  • Mirka M. | 15. 10. 2013 00:58

    Ja jsem toto testo michala v ruce (predloni na svoji svatbu) a bylo super. Pak jsem asi po roce chtela udelat ze stejneho testa Martinske rohlicky, ale protoze jsem dostala nadherny kitchenaid (svatebni dar), tak jsem nad tim ani jaksik nepremyslela a delala jsem to v nem ...a ouha! Testo se nepovedlo, maslo se roztekalo a ja jsem to ale vyresila uplne jednoduse. Rucne jsem zadelala nove testo, ale uz jen z polovicni davky a pak jsem to dala k sobe a vse jsem smichala dohromady. Martinske rohlicky jedla ten den cela nase ulice, spoustu jsem jich zamrazila a pak vytahovala po par kouscich k televizi, nebo kdyz nekdo prisel na navstevu. Chutove byly vynikajici! :-)

  • Mirka M. | 15. 10. 2013 00:33

    No tak Koblizkova! ...kde ze je ten vas receptik na lepsi kolacky??? Sem s nim! ...smich! 8-) :-X

  • Dana | 11. 5. 2013 15:00

    Lze i v robotu,ale musí se to umět a dát si záležet.

  • Dana | 11. 5. 2013 14:58

    Dělala jsem těsto ručním robotem,zlobí mě klouby,a musím říct,že je taky výborné,jenom se v té míse musí obracet ,jde to ztuha,ale těsto je skutečně skvěké,vůbec se nelepí a jde pěkně roztahovat,netrhá se.Jsem moc spokojená.

  • Dana | 1. 4. 2012 11:29

    Všimla jsem si,že všechny komentáře jsou datované od 2004 do 2007 a oprava množství tuku byla provedena až v roce 2011.Znamená to tedy,že všichni pracovali do té doby s 1 kg tuku?

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 6. 2011 10:12

    Opraveno, díky.

  • mirka | 30. 6. 2011 07:31

    opravdu 1 kg tuku?

  • Stella | 29. 10. 2007 07:07

    Ďakujem za SUPER recept! Chuť vynikajúca, cesto perfektné, vláčne, netrkalo sa, ani sa koláčiky neotvárali. Ráno som urobila z polovičnej dávky, hodne sa zjedlo, niečo som rozdala po rodine. Keďže mi zostali plnky aj posýpka, večer som piekla opäť. Trošku som sa pohrala a z tejto dávky som urobila 148 koláčikov. (Chválim cesto, nie seba!)Najmenšie mali "veľkosť" do 2cm. Ešte raz vďaka za recept. Jasná 1*.

  • Ilona M ašková | 2. 10. 2007 07:31

    Pekla jsem tyto koláčky,byly opravdu vynikající,dělala jsem ze 4 dávek,z jedné dávky něco přes 200 ks.Dá se to zvládnout za den,ale pouze pro ty,kdo mají trénované ruce.Těsto jsem zpracovávala po jedné dávce přibližně 25minut střídavě pravou a levou rukou,je to pěkná fuška,ale výsledek perfektní.Koláčky se rozplývají na jazyku.

  • J. P. | 21. 9. 2007 12:31

    Koláčky jsem pekla včera, jsou výborné.Mouky jsem spotřebovala o něco víc. Dávám *1*

  • Jana T. | 17. 9. 2007 21:12

    Beba, když vám zbudou pomleté ořechy , nebo hotová náplň i jákoliv jiná dejte ji do mrazáku a příště nechte povolit a zpracujte samostatně, nebo přidejte k nové. Dávám do mrazáku, pokud někdy zbude i drobenku. Koláče šátečky se musí pořádně spojit, já si je připravím na vál - počet podle velikosti na 1 plech, pak je po jednom otočím, na mělké misce mám rozšlehané vejce, namočím, pak je dám do drobenky, otočím a dotvaruju, aby byly pěkné. Nebo dělejte klidně malé buchtičky, nebo udělejte kuličky, na plechu skleničkou nebo prsty roztáhněte a náplň dávejte navrch.

  • beba | 8. 9. 2007 23:19

    Dnes som ich piekla a musím povedať, že sú výborné. Len sa mi nepodarili vytvarovať pekné šatôčky, skoro všetky sa mi pootvárali. Neviete mi povedať prečo? Kým som narobila celý plech, tie prvé už boli roztvorené. Tak som ich musela zasa popritláčať, ale nepomohlo to.Tie som robila s tvarohom. Budem sa to musieť ešte naučiť.Ale na chuti im to nič nezobralo, všetci hodnotili ako výborné. Potom som robila s makovou náplňou malé gulaté buchtičky a tie sú i vzhľadovo pekné.Múky som musela pridať už pri spracovaní, lebo sa mi cesto dosť lepilo. Ale potom to bola paráda. Robila som ich väčšie, bolo ich cez 70. A ešte prosím o radu. Zostali mi pomleté orechy, sú vydržali aspoň do budúceho týždňa a nezhorkli?

  • Danka Snášelová | 25. 7. 2007 20:14

    Jana T. pekla jste koláčky na svatbu. Alena H. s těstem se Vám pracovalo velice dobře - famózní záležitost. Děvčata, tak proč nehodnotíte? Hodnocení pořád 0.Recept si určitě zaslouží lepší hodnocení.

  • Alena H. | 23. 7. 2007 10:38

    Famózní záležitost, včera jsem koláče dělala, těsto se dobře zpracovávalo. Pár koláčů jsem schovala na dnešek - jsou opravdu ještě lepší.Vynikající - všem doporučuji vyzkoušet a děkuji kolegyni Janě za recept.

  • Jana T. | 23. 6. 2007 18:27

    Jsou výborné, ze 4 dávek jich bylo přes tisíc, zvládla jsem to za den. Jsou na svatbu. S těstem se krásně pracuje, jen se nesmí být v teple. Zadělávala jsem postupně po jedné dávce a těsto pořádně vypracovat!! Velká výhoda je, že jsou den ze dne lepší.

  • Jana z VM | 13. 6. 2006 14:24

    Tyto moje koláčky se mohou péct kdykoliv. Jsou výborné ihned, ale neztrácejí chuť ani po pár dnech. Na moji svatbu v r. 1981 jsme jich měli opravdu kvanta a kvanta se všemi možnými nádivkami a vydržely skoro tři týdny !!

  • Di | 12. 6. 2006 18:27

    Milá Martino, já dělám (ovšem málokdy, je to pracné) podobný recept (viz Svatební koláčky). Aby se rozležely, je potřeba je péci 2-3 dny předem, ale klidně také celý týden. Svatební by měly být titěrné, záleží, jak velkou (nebo spíše malou) velikost zvládnete. Čtverce mohou být malinkaté 3-4 cm. Těsto nesmí při práci kynout, takže je nejlepší, dát ho do lednice. Jinak byste malinké koláčky nesvedla.

  • martina chloubova | 12. 6. 2006 15:59

    Dobrý den, zaujal mě tento recept, a tak bych se chtela zeptat, jak dlouho pred svatbou by se kolacky meli pect, aby byly jeste chutne. Jak velke maji byt prave svatebni kolacky(jaky rozmer ma mit cca ten ctverec?Mockrat dekuji za rady.Martina

  • Jana z VM | 12. 5. 2006 07:06

    Evule, ono je přece jenom lepší, když člověk dodržuje napsaný postup, že? V receptu je psáno, že se těsto zpracuje rukama, já zpracovávám rukama i těsto na knedlíky - nejprve promíchám vařečkou a potom zpracuju rukama. Prostě, není nad ruce, že? Naše babičky neměly žádné roboty, ani šlehače a dokázaly takové dobroty !! Jenom jim to někdy dalo více práce.

  • Evule | 11. 5. 2006 18:39

    Tak jsem je dělala podruhé a tentokrát se mi těsto narozdíl od prve vůbec nepovedlo. Jediný rozdíl byl v tom, že tentokrát jsem těsto míchala v robotu (předtím v ruce). Řekla bych, že to tomu těstu nedělá dobře, protože to máslo se v tom děsně rozteče a hrozně se to lepí, musela jsem přidávat hrozně moc mouky a nebyly tolik dobré :( Takže závěr: Recept je prima, ale těsto se musí dělat V RUCE!! Nebo je tu někdo, komu se povedlo i v robotovi?

  • Alena Koblížková | 18. 2. 2006 21:18

    Koláčky chutnaly, jsou dobré. Ale jinak znám i lepší :o)

  • Daniela | 14. 10. 2005 11:57

    tyto koláčky jsou VYNIKAJÍCÍ.Všem moc chutnaly,takže vřele doporučuji.Nemají chybu :o)

  • Jana z VM | 11. 10. 2005 09:00

    Milá Olinka! Těsto se Vám trhalo, protože jste při zpracovávání nepřidávala ještě trochu mouky - podle potřeby - těsto má být hodně vláčné, ale tak, aby se netrhalo, musí se přidávat trošku mouky. No, snad příště. Mně se taky poprvé před lety buchty nepovedly! Těsto se výborné i na táč, takže jste nic nezkazila, když jste je dala na plech, taky jsem je už párkrát pekla jako táč :o)

  • 0linka | 10. 10. 2005 16:51

    Ups, to bola fuška. Vyzeralo to fakt lákavo, tak som sa do toho pustila. Niekde som urobila chybu a cesto sa mi trhalo. Tak som ho rozdelila napoly a dala na pekáč vcelku - tvarohovú plnku medzi dva pláty cesta, navrch som posypala drobenku. Tak sme mali jednu veľkú buchtu. Vychladnuté som to pokrájala na malé kocky a všetkým to moc chutilo. Škoda že sa mi nepodarili malé koláčiky, tie by sa mi viac páčili.

  • Jana z VM | 12. 9. 2005 09:06

    V receptu chyba není. Toho tuku je tam opravdu hodně, takže se při zpracování těsta spotřebuje více mouky, než je uvedeno - to je jen základ těch 60 dkg, ale celé kilo - no, je to možné, když počítám i tu mouku, kterou spotřebujeme při vyvalování na čtverečky, tak je spotřeba mouky opravdu velká.

  • hana dolezelova | 10. 9. 2005 13:44

    Kolace byly opravdu vyborne!!Neni ale v receptu chyba? Aby se mi z pul kila tuku podarilo vypracovat testo, potrebovala jsem vic jak kilo mouky..

  • Gabriela Bilincova | 17. 8. 2005 23:21

    Koláčky jsou opravdu výborné. Stojí za to vyzkoušet.

  • Evule | 30. 6. 2005 17:14

    Jsou výborné! Vyrobila jsem je (jakožto první svatební koláčky v životě :) na svatbu kamarádky a jen se po nich zaprášilo. Překvapilo mě, že je lze dělat skutečně velmi malinkaté a vypadají krásně... Dělala jsem je bez drobenky (připadala mi nadbytečná) a z poloviční dávky - to bylo asi na pět plechů. Jinak moc hezky vypadá, když člověk při zavazování koláčků konce trochu povytáhne, udělá z nich takové válečky a ty pak zamotá k sobě - s těstem se hezky pracuje, je pěkně vláčné. Až bude zase nějaká svatba, použiji zase tento recept - osvědčil se.

  • marie krejzarova | 16. 12. 2004 15:23

    Jsou výborné ale těžké na trávení ,dá se jich sníst jen málo

  • Jana z VM | 6. 12. 2004 07:19

    Jsem moc ráda, že se našla další kuchařka, která se nebála tyto koláče zkusit a dokonce rovnou na svatbu. Je to velice starý recept, který se v naší rozvětvené rodině dědí z pokolení na pokolení.Jsem ráda, že opět chutnaly:)))))

  • Jitka z Kadaně | 3. 12. 2004 12:04

    Pekla jsme je na svatbu mojí nejlepší kamarádky a předtím na svatbu mé sestry. Já jsem ochutnala pouze jeden, ale všichni ostatní svatebčané si je moc pochvalovali a nevěsty nestačily ani ochutnat. Prý jsou super!!! Tak pečte a nechte si chutnat. A hlavně, s tím těstem se skvěle pracuje.

  • Jana | 25. 9. 2004 10:21

    Doporučuji vyzkoušet, jsou opravdu skvělé, všem velmi chutnaly a zaprášilo se po nich.

  • autorka Jana z VM | 16. 9. 2004 08:45

    Mám radost, že koláče již někdo vyzkoušel a že chutnaly, protože jsou opravdu vynikající a o pouti se hosté vždycky nejprve vrhnou na ně, takže cukroví už potom nikomu moc nejede.

  • Liba Českobudějovicko | 31. 8. 2004 11:44

    Opravdu jsou výborné.V receptu není chyba.Dělala jsem je v sobotu a v neděli už nebyly.

  • autorka Jana z VM | 23. 8. 2004 13:31

    Ne, v receptu není chyba,je to k podivu, ale tyhel koláče jsou vynikající a děláme je v rodině již po několik generací! Těch kvasnic je tam tolik proto, že je tam tolik tuku.

  • Lenka | 23. 8. 2004 12:03

    Tomu se mi ani nechce věřit. Není v receptu chyba? Tolik tuku a kvasnic bych dala na minimálně dvojnásobné množství mouky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drobenka Droždí Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Náplň Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Výborná pizza

Výborná pizza

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

127
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
66
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
47
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
45
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi
Treska s gratinovanou…
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

  • Recepty.cz
  • Zadělávané nekynuté koláče svatební nebo pouťové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact