Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s masoxem a bobkovými listy do poloměkka, pak k nim přidáme na kostky nakrájené uzené maso a dovaříme společně doměkka. V hrnci nesmí být moc vody, jen asi do výše fazolí s masem.
2
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a uděláme jíšku. Stáhneme ze sporáku a zasypeme asi lžící sladké papriky a dle chuti pálivou paprikou. Rozmícháme a zahustíme fazole. Nakonec pokud je třeba, dochutíme solí, ale většinou to není potřeba, protože uzené je slané.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ňulinka -
|13. 3. 2010 11:34
Právě tento receptík vařím,jen dám místo uzeného osmažený párek.Dám vědět,jak chutnalo.Co jsou majolkové vdolky?
Lucie Školová
|26. 10. 2008 15:06
Hledala jsem nějaký dobrý a jednoduchý receptík na fazole a povedlo se mi ;-) Jako přílohu jsem dělala majolkové vdolky a v kombinaci s fazolemi to bylo výýýborné.