• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zadělávaná kapusta (Kél)
Napište svůj komentář k receptu

Zadělávaná kapusta (Kél)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 43
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zadělávaná kapusta (Kél)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      ks kapusta
    • 250
      g uzené maso - vařené nejlépe ze žeber, ale může být i uzenina
    • 2
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

1
Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory, zalijeme trochu vodou, přidám sůl, pepř, kmín a dusíme doměkka. Potom zahustíme sádlovou jíškou a přidáme prolisovaný česnek (množství musí každý sám podle chuti).
2
Je to velmi starý recept, není příliš vzhledný, ale moc chutný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Kapusta v šunce smažená

Kapusta v šunce smažená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marketka.a | 5. 1. 2015 21:19

    Manželovi jsem se zavděčila. Dělala to jeho maminka :-)

  • Nartounekv | 16. 5. 2014 12:13

    moc dobré :) pochutnali jsme si

  • stavča07 | 8. 2. 2014 18:22

    moc dobrý místo uzeniny jsem dala nakrájenou vepřovou kotletu, dusila jsem celkem dlouho, ale supr supr supr....

  • Lacime | 9. 11. 2013 09:13

    Místo uzeného jsem podusila vepřové maso zvlášť na pánvičce, nevydusila jsem ho úplně, ale nechala trochu šťávy a zamíchala do hotové kapusty s bramborem. Výborné :)

  • Komik | 1. 9. 2013 08:56

    uzené jsem nahradil pečeným vepřovým a byla jak od babičky

  • valdan | 15. 7. 2013 18:35

    Jednoduché a hodně dobré <:-) , dá se i vychladlé, když se nedá hodně sádla.

  • Pepa | 9. 3. 2013 09:54

    No jo původně maďarský recept, jen tam nedávat to uzený, ale udělat jakýkoliv perkelt a dát na vrch. Pak je to teprve mňamka. :-\ ;-)

  • Ivča | 9. 2. 2013 20:37

    dobrůdka ;-) místo masa jsem tam po uvaření, přímo na talíř do horkého kélu, nakrájela tvarůžek a na něj ještě horký kél.....nejlepší mňamka na světě :-\ ;-) krásně se tam roztekl......

  • vysersivoko | 6. 5. 2012 21:35

    evo kravo nauc se varit :-X

  • Lucie M. | 18. 1. 2012 13:06

    Musím moc pochválit :-* Místo uzeného jsem dala jen trochu vařené šunky a nehustili jsme jíškou, aby bylo jídlo zdravější pro děti. Pochutnali jsme si a určitě zase uvaříme. Navíc je příprava snadná a neušpiní se mnoho nádobí ;-)

  • Kristýna | 3. 11. 2011 20:11

    Naprosto geniální recept! Tolik jsem od toho nečekala :-) Už teď se těším na zítřek, až zdlábnu, co zbylo :-) :-*

  • Matys | 14. 9. 2011 11:08

    konečně něco normlního,českýho,super!!!!!Kone všem smažákům a hranolkám apod. ;-)

  • Michaela Jeglik | 6. 1. 2010 10:54

    dobry den,uz mame dost smazenyho,kureciho atd..delame kapustu tak jednou za 14 dni a Vas recept je vynikajici!!!a po ni zase prijde chut na smazeny,kureci,peceny,omackovy,...i :-)diky za recept,zmizel ze stolu jak sus.I nas 3 lety syn si pridaval...o me a manzelovi nemluvim,jak nam chutnala!!

  • Tereza J. | 10. 11. 2009 20:07

    Ešte link na náš kelový prívarok : http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOHNERNPM3&id_kategorie=JNLNPOD3

  • Tereza J. | 10. 11. 2009 20:06

    Jednoznačne súhlasím s tými, ktorým sa nepáči vyjadrenie pani Evy. Je zbytočné opakovať všetko povedané. Je to vlastne náš kelový prívarok, akurát to mäsko, ktoré tu je vmiešané do jedla , sa u nás dáva na vrch kelového prívarku, ale je to v podstate jedno, a je to jeden z najobľúbenejších prívarkov u nás. A je dobrý. Kto nechce, nech nevarí, ale nech nehaní takýmto spôsobom.

  • Jarka O. | 10. 11. 2009 17:14

    Když se k receptu rovnou přistupuje tak, že to prostě nemůže být dobré, když je to kapusta, je výsledek takového pokusu nasnadě. Komentář Evy byl velmi nevhodný, souhlasím s kritiky takového vyjadřování. Nemusí se všechno povést, nemusí mi všechno chutnat, ale určitě se něco takového dá říct slušnou formou.

  • Zora Manasová | 10. 11. 2009 14:37

    Áno, každý má právo povedať svoj názor, ale slušne. Vyjadrenia typu "fúj, humus" na jedlo teda určite nie sú slušné. Ak mi niečo nechutí, neznamená to, že to nemôže chutiť iným, takže takéto komentáre sú neslušné. Ja, napríklad, nemám rada cviklu (červenú repu), tak sa k nej vôbec nevyjadrujem, a keď už, tak slovami nemám ju rada, vadím mi jej farba. A aj majster tesár sa utne, takže aj skúseným kuchárom sa môže jedlo nevydariť. A musím súhlasiť s Di, všeobecne klesá kultivovanosť a zvyšuje sa hulvátstvo. A bude sa to zhoršovať, ak na to nebudeme reagovať aj na serveri o varení, laťku neslobodno znižovať, aby sa všetci slušní ľudia potom nečudovali, kam sme to dospeli. Pekný (aj keď upršaný) deň všetkým. Zora

  • Di - | 10. 11. 2009 07:38

    Jano, díky, vyjádřila jste to přesně. Opravdu je mi úplně jedno, že někomu kapusta chutná a někomu ne. Dost mi ale vadí, jak my, Češi, strašně hrubneme a jak jsme hned pohotoví urážet ty ostatní. A Vy ostatní prosím nepište, že tento server je o vaření, a tudíž na tom nezáleží. Kdo se chová hrubě a přezíravě v písemném projevu třeba na stránkách o vaření, stěží se bude chovat jinde mile. Nepopuzuje mě to, paní Evo, jen je mi z toho smutno.

  • jana h | 10. 11. 2009 05:39

    Kdybyste jen napsala "zkusila jsem to, nechutnalo nam to, uz to varit nebudu", bylo by vsechno v poradku. Ale po trapnem vylevu typu "fuuuj, cim se to lidi muzou nacpat, je to humus" muzete byt tak nanejvys vdecna, ze pani Di a ostatni maji lepsi zpusoby nez vy.

  • eva adamova | 9. 11. 2009 23:23

    Každý je zvyklý na něco jiného a každý má snad právo říct svůj názor,tak proč vás to tak popuzuje?Mně to prostě nechutná,tak proč to tajit?říká se,že jídlo má být zážitek pro všechny smysly,tedy i pro zrak.Tahle "bašta" u mne prostě propadla na všech frontách.Ale vy si nechte chutnat,nic proti vám.Hezký večer :)

  • Di - | 9. 11. 2009 20:05

    Představte si, paní Adamová, že ano, už mnohokrát. U nás doma se podobné, jak říká Zora, tradiční jídlo, dělá jako kaše. je to ohromná bašta. Jen to dá spoustu práce s čištěním zeleniny. Kdo chce zkusit, najde recept na http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMPNJMJMQ9&id_kategorie=JNLNPOD3 Není opravdu třeba ohrnovat nos nad tím, co mi nechutná, nebo shazovat pokrm, který je uvařený z obyčejných levných surovin.

  • recepty 73 | 8. 11. 2009 20:12

    Vždyť je to dobré!?!Nesmí se dát ani moc vody,ani moc jíšky a je to bašta.Jiří

  • Mirka P. | 8. 11. 2009 19:25

    Nevím, co je dnes v módě, ale kapustu máme moc rádi. Navíc je velmi zdravá. Zrovna dnes jsme měli kapustové závitky.

  • Zora Manasová | 8. 11. 2009 19:21

    Pani Adamová, povedať na jedlo fuj je veľmi neslušné, to vedel môj syn už ako trojročný. A Di to ani nemusela skúšať, naozaj to je (v rôznych obmenách) tradičné jedlo, u nás sa tomu hovorí aj kelovica. Ináč, koľko ľudí, toľko chutí (ja tiež kel zrovna nemilujem, okrem ružičkového), ale "proti gustu žiadny dišputát". A mimochodom, hummus je veľmi dobrá vec.

  • eva adamova | 8. 11. 2009 18:17

    paní Di Vy už jste to vyzkoušela?

  • eva adamova | 8. 11. 2009 18:14

    Nejde o módu,ale o chuťové pohárky.Chutná mi mnoho "obyčejných" jídel a biftek nemusím.

  • Di - | 8. 11. 2009 18:01

    Tak si dejte biftek nebo chleba se salámem a nekažte ostatním chuť! Dneska je holt v módě se nad normálním jídlem ofrňovat.

  • eva adamova | 8. 11. 2009 17:26

    fůůůj,kapustu nevařím,ale chtěla jsem to zkusit a vybrala jsem si tento recept.To jsem udělala velkou chybu,kapusta se na náš stůl po tomto zážitku jentak nedostane.Nechápu čím vším se dokážou lidi nacpat.A nejsem nezkušená kuchařka,že bych to zkazila,ba naopak.Nikoho se nechci dotknout,ale tohle je fakt humus.

  • Jana Kaboňová | 11. 2. 2009 21:01

    Dělala jsem a jedla jsem kapustu poprvé a bylo to moc dobré!!!Sice jsem všechno vařila zvlášť a až nakonec ,,zakudlila,, dohromady,protože jsem si pořád nebyla jistá,jestli bude ta kapusta dobrá,tak kdybych jí vyhazovala,ať ušetřím uzené :-)),ale příště už uvařím všechno dokupy!

  • hana konradova | 30. 7. 2008 13:28

    take tuto pochoutku varim obcas vse pozmenim postup stejny jen ze treba misto masa tak dam i veprovou a hovezi konzervu jime to aj s chlebem brambory slouzi hlavne k zahusteni

  • Helča z hor | 8. 4. 2008 13:41

    Vynikající pochoutka z jednoho hrnce.Všichni se u nás cpali,až se za břicha popadali!Dávám za 1.

  • Jana Remková | 5. 4. 2008 09:13

    Paní Stejskalová,měla jste pravdu,je to moc dobré a ani ne nevzhledné.Měla jsem náhodnou návštěvu a šli si holky opsat tento recept,moc chutnalo a to jsem jen tak vyzkoušela na večer a že zbyde na oběd.Nezbylo,takže musím rozhodně dát jedničku!Zdravím!!! Jana

  • Olga | 2. 4. 2008 20:33

    My toto jedlo voláme "Kelový prívarok" a v našej rodine je obľúbený.Mám trocha iný postup, ale v podstate je to to isté.Nakrájaný kel dám variť do menšieho množstva vody, pridám nakrájané zemiaky, osolí m, dám kmín, potom urobím zásmažku na cibuli, vlejem do kelu, povarím, ochutím korením ml., cesnakom , a nakoniec pridám ešte majorán.K tomu udusím bravčové mäso na cibuli a červ.parike aby bola dobrá šťava.Na tanier nelejem kel a navrch do prostriedka dám mäso, zajedáme s chlebom.

  • Jája | 2. 4. 2008 18:30

    Já nedávám brambory a když doma není uzené, tak použiju anglickou slaninu na které rovnou zpěním cibulku ( pro děti jsem dělávala i bez cibule). Dělávám často, je to naše oblíbené jídlo

  • Ludmila Stejskalová | 1. 4. 2008 07:47

    Paní Remková,to se jí bez chleba, ten nahradí ty brambory. Jsem moc ráda, že jste reagovala. Zkuste, nebudete litovat. L. Stejskalová

  • Jana Remková | 31. 3. 2008 12:41

    Vzhledné,nevzhledné,určitě vyzkouším.Kapustu zase tak často nevařím,tak zkusím.Něco podobného vařila kdysi mamka,ale nedávala do toho brambory,opekla jen párek a jedlo se to s chlebem.Tak vyzkoušíme něco nového,takže tady asi taky chleba,jako přílohu?Nebo jen tak bez přílohy? Díky Jana

  • mia | 28. 3. 2008 18:25

    dobré,ale to větrno potom:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Pozdní večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kapusta Kmín Mouka Pepř mletý Sádlo Sůl Uzené maso - vařené
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

74
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
70
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
59
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
39
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Zadělávaná kapusta (Kél)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact