• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zabijačkový guláš II.
Napište svůj komentář k receptu

Zabijačkový guláš II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zabijačkový guláš II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • 4
      lžíce sádlo 3-4
    • 1
      kg vepřová plec
    • 750
      g vepřová játra ledviny, srdce, játra
    • 0,50
      lžička kmín
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • vývar Z kostí (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a srdce. Vše necháme osmahnout. Až se vypaří všechna voda (to znamená, že zůstane jen tuk), přidáme papriku a necháme zpěnit.
2
Pak hned mírně podlijeme teplým vývarem. Osolíme, přidáme utřený česnek, pepř a majoránku. Vše dusíme dokud maso nezměkne. Potom necháme opět vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme ještě 15 minut.
3
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 18. 5. 2008 07:24

    Zdenička, ja viem, o čom rozprávaš, a že to nemyslíš zle, ale už sa tu stalo, že sa to autora dotklo, tak si myslím, že je lepšie energetickú hodnotu nerozoberať. Ale už to necháme aj my, že ? Peknú nedeľu prajem:)))

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 21:19

    JÉÉÉÉÉÉÉŽIŠ Terezko, vůbec nevím o čem to mluvíš, jaké dotýkání, proč????????????? Je lepší se bavit a receptech než o pocitech- na to jsou jiné stránky.

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 19:33

    Ja len, že ono sa to môže autora receptu dotknúť a je to zbytočné.

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 18:41

    To je naprosto jednoduché, vše co se týká jídla a vaření , je můj kůň a to po praktické i teoretické stránce. Počítání kalorií bystří mozek a to my důchodky potřebujeme . I když na váze a správné stravě záleží v každém věku a není od věci znát názory a zkušenosti jiných, určitě lepších kuchařek než jsem já.

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 18:31

    Veď o to ide, Zdenka:))) Každý to, čo mu chutí. A určite ani tie stehienka sa nejedia denne, takže o čo ide ? Trocha ma mrzí, že keď sa tu objaví recept so smotanou, syrom a pod, je hneď poukazované na jeho kalorickú hodnotu. A keď sa objaví recept, kde sa namiesto smotany použije mlieko a je diétnejší, tak sa hneď objavujú príspevky o výmene a dodaní smotany. A pritom je to tak úplne jednoduché. Niekedy je jedlo výdatnejšie, inokedy menej výdatné. Tak sa predsa varí všade. Dnes to bude stehienko, zajtra zeleninový šalát:))) Tak prečo hneď počítať kalórie?

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 17:28

    Terezko, nic proti kuřecímu stehnu, ALE trojbal se sýrem, smažené bramobrové špízy-nebudou hotové za chvilku a ještě se smetanovou majdou. Nevím, nevím, kdybych vzala tabulky kal. hodnot a začala počítat ten gulášek i když byl tam byl kousek bůčku, ale játra, srdce, ledvinka, hodně cibule bez mouky. A naproti tomu stehýnko , kdo by vyšel lépe,ale tím nechci říci, že by zabijačkový gulášek byl vzorem dietního stravování, ale jednou za čas se to dá. A zase je na každém čím chce hřešit, já jistě guláškem :-)

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 16:49

    Zdenka, ten váš vepřík bol určite podstatne kalorickejší než kuracie stehienko, ktoré ste označili za jedlo pre drevorubačov, však?

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 15:52

    zabijačkový guláš, není tak dlouho co v našem chlívku každoročně kvičel vepřík, a náš guláš okoukaný od řezníka "ze zakopce" je: masko dokonale posala paní Jana, ale kořeníme mleté nové koření, mletý pepř, MÁLO majoránky, mletý kmín a zázvor naprosto bez papriky a mozeček utřený na prkénku na pánvi orestujeme na sádle a zamícháme do něj vajíčka. Bez špetky mouky. Sbíhají se mi sliny a brzy bude gulášek k velké radosti rodiny určitě na řadě. Ale bez sleziny a mozečku, v celém okolí se nedají koupit a chlívek je prázdný.

  • Jana Wernischova | 17. 5. 2008 14:37

    Také takhle vařím zabíjačkový guláš, i když ne moc často. Je to fakt pochoutka, ale také kalorická bomba, protože já část plecka nahrazuji bůčkem. Správně by do guláše měla přijít ještě slezinka, kousek ovaru z hlavy a zahušťovat mozečkem namísto moukou, ale to už jsou věci, které opravdu já a syn nemusíme, zatímco manžel litoval, že ho šidím (vlastně oba, manžela i guláš) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Srbské rizoto
Srbské rizoto
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Zabijačkový guláš II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact