• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zabijačkový guláš II.
Napište svůj komentář k receptu

Zabijačkový guláš II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zabijačkový guláš II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • 4
      lžíce sádlo 3-4
    • 1
      kg vepřová plec
    • 750
      g vepřová játra ledviny, srdce, játra
    • 0,50
      lžička kmín
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • vývar Z kostí (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a srdce. Vše necháme osmahnout. Až se vypaří všechna voda (to znamená, že zůstane jen tuk), přidáme papriku a necháme zpěnit.
2
Pak hned mírně podlijeme teplým vývarem. Osolíme, přidáme utřený česnek, pepř a majoránku. Vše dusíme dokud maso nezměkne. Potom necháme opět vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme ještě 15 minut.
3
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 18. 5. 2008 07:24

    Zdenička, ja viem, o čom rozprávaš, a že to nemyslíš zle, ale už sa tu stalo, že sa to autora dotklo, tak si myslím, že je lepšie energetickú hodnotu nerozoberať. Ale už to necháme aj my, že ? Peknú nedeľu prajem:)))

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 21:19

    JÉÉÉÉÉÉÉŽIŠ Terezko, vůbec nevím o čem to mluvíš, jaké dotýkání, proč????????????? Je lepší se bavit a receptech než o pocitech- na to jsou jiné stránky.

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 19:33

    Ja len, že ono sa to môže autora receptu dotknúť a je to zbytočné.

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 18:41

    To je naprosto jednoduché, vše co se týká jídla a vaření , je můj kůň a to po praktické i teoretické stránce. Počítání kalorií bystří mozek a to my důchodky potřebujeme . I když na váze a správné stravě záleží v každém věku a není od věci znát názory a zkušenosti jiných, určitě lepších kuchařek než jsem já.

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 18:31

    Veď o to ide, Zdenka:))) Každý to, čo mu chutí. A určite ani tie stehienka sa nejedia denne, takže o čo ide ? Trocha ma mrzí, že keď sa tu objaví recept so smotanou, syrom a pod, je hneď poukazované na jeho kalorickú hodnotu. A keď sa objaví recept, kde sa namiesto smotany použije mlieko a je diétnejší, tak sa hneď objavujú príspevky o výmene a dodaní smotany. A pritom je to tak úplne jednoduché. Niekedy je jedlo výdatnejšie, inokedy menej výdatné. Tak sa predsa varí všade. Dnes to bude stehienko, zajtra zeleninový šalát:))) Tak prečo hneď počítať kalórie?

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 17:28

    Terezko, nic proti kuřecímu stehnu, ALE trojbal se sýrem, smažené bramobrové špízy-nebudou hotové za chvilku a ještě se smetanovou majdou. Nevím, nevím, kdybych vzala tabulky kal. hodnot a začala počítat ten gulášek i když byl tam byl kousek bůčku, ale játra, srdce, ledvinka, hodně cibule bez mouky. A naproti tomu stehýnko , kdo by vyšel lépe,ale tím nechci říci, že by zabijačkový gulášek byl vzorem dietního stravování, ale jednou za čas se to dá. A zase je na každém čím chce hřešit, já jistě guláškem :-)

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 16:49

    Zdenka, ten váš vepřík bol určite podstatne kalorickejší než kuracie stehienko, ktoré ste označili za jedlo pre drevorubačov, však?

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 15:52

    zabijačkový guláš, není tak dlouho co v našem chlívku každoročně kvičel vepřík, a náš guláš okoukaný od řezníka "ze zakopce" je: masko dokonale posala paní Jana, ale kořeníme mleté nové koření, mletý pepř, MÁLO majoránky, mletý kmín a zázvor naprosto bez papriky a mozeček utřený na prkénku na pánvi orestujeme na sádle a zamícháme do něj vajíčka. Bez špetky mouky. Sbíhají se mi sliny a brzy bude gulášek k velké radosti rodiny určitě na řadě. Ale bez sleziny a mozečku, v celém okolí se nedají koupit a chlívek je prázdný.

  • Jana Wernischova | 17. 5. 2008 14:37

    Také takhle vařím zabíjačkový guláš, i když ne moc často. Je to fakt pochoutka, ale také kalorická bomba, protože já část plecka nahrazuji bůčkem. Správně by do guláše měla přijít ještě slezinka, kousek ovaru z hlavy a zahušťovat mozečkem namísto moukou, ale to už jsou věci, které opravdu já a syn nemusíme, zatímco manžel litoval, že ho šidím (vlastně oba, manžela i guláš) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
30
Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Chilli con carne s…
28
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
26
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

  • Recepty.cz
  • Zabijačkový guláš II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact