vepřové maso
bůček, plec, nebo kýta podle toho, jak kdo rád, já kýta
cibule
v poměru 1:1:1
olej
sádlo
česnek
hodně moc
Postup přípravy receptu
1
Na kostky (3x3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno), poprášíme paprikou, vložíme maso, osolíme, přidáme zelí (pro pohodlnější konzumaci můžeme překrájet na kratší kousky) dobře promícháme přiklopíme a vložíme do trouby. Chvíli pečeme přikryté později odkryté, občas mícháme.
2
Asi 5 minut před koncem obohatíme o obrovské množtví lisovaného česneku, opět velmi důkladně promícháme a necháme dojít. Expedujeme na chlebu, nebo s chlebem nebo jen tak. Inspirováno Prima vařečkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dagmar Zvolánková
|20. 5. 2008 10:07
Nikdy jsem to podlévat nepotřebovala, zelí, cibule a maso pustily vždy dost šťávy, ovšem po přečtení vašeho dotazu jsem to málem připálila. Takže podlévat dle potřeby, ale neutopit.
Věra
|9. 4. 2008 19:00
Zabijačkové zelí při pečení nepodléváme? V popisu se autorka o podlívání nezmíňuje.Mám strach, aby se jídlo nepřipálilo.