Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem a zalijeme polovinou vody. Trochu promíchneme a necháme droždí rozpustit. Po rozpuštění droždí přidáme sůl, zbylou vodu (dle potřeby) a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
2
Pak opět propracujeme a rozdělíme na několik stejně velkých bochánků, které na pomoučněném stole zploštíme, naplníme kouskem prejtu, jitrnice nebo jelita. Knedlíky pevně uzavřeme, položíme na pomoučněný stůl uzavřenou stranou a necháme ještě cca 10 minut kynout.
3
Pak knedlíky naházíme do vroucí vody a za občasného promíchnutí vaříme cca 5-6 minut - dle velikosti a tloušťky knedlíků. Nejlepší je zkusit jeden knedlík vyndat, roztrhnout kousek těsta, a tak vidíme, zda je či není hotový.
4
Po uvaření vyndáme a ihned propícháme vidličkou nebo špejlí, aby pára vyšla ven, aby se knedlíky nesrazily.
5
Podáváme s osmaženou cibulkou, se zelím, špenátem nebo cibulovou řepou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jaruška
|12. 12. 2016 13:06
moc dobré, zařazuji do domácího jídelníčku oblíbených jídel :-))
Chobotova
|19. 10. 2016 20:14
Knedliky byly perfektni. Ja plnila jitrnicemi, udelala jsem dusene zeli a nebylo nic co by nam chybelo.
Stáňa
|5. 2. 2015 09:19
Nejdřív jsem si řekla co všechno si ještě může čecháček vymyslet, pak jsem se do nich dala a to co popsala Andrea jsme na talířích měli taky :-* děkuji, byly boží.
Andrea Křížová
|24. 11. 2014 12:12
Byla to neskutečná dobrota, knedlíky nadýchané a s podušeným zelím naprosté blaho. Děkuji a doporučuji.