• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1
      špetka cukr krupice
    • 1
      lžička sůl rovná
    • 250
      ml vlažná voda cca
  • Dále
    • jitrnice
    • jaternicový prejt
    • jelitový prejt
    • jelito

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem a zalijeme polovinou vody. Trochu promíchneme a necháme droždí rozpustit. Po rozpuštění droždí přidáme sůl, zbylou vodu (dle potřeby) a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
2
Pak opět propracujeme a rozdělíme na několik stejně velkých bochánků, které na pomoučněném stole zploštíme, naplníme kouskem prejtu, jitrnice nebo jelita. Knedlíky pevně uzavřeme, položíme na pomoučněný stůl uzavřenou stranou a necháme ještě cca 10 minut kynout.
3
Pak knedlíky naházíme do vroucí vody a za občasného promíchnutí vaříme cca 5-6 minut - dle velikosti a tloušťky knedlíků. Nejlepší je zkusit jeden knedlík vyndat, roztrhnout kousek těsta, a tak vidíme, zda je či není hotový.
4
Po uvaření vyndáme a ihned propícháme vidličkou nebo špejlí, aby pára vyšla ven, aby se knedlíky nesrazily.
5
Podáváme s osmaženou cibulkou, se zelím, špenátem nebo cibulovou řepou.
6
Vejce v ingrediencích nechybí, nejsou nutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrový nákyp s prejtem, jitrnicí nebo jelitem

Sýrový nákyp s prejtem, jitrnicí nebo…

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Zabijačkové bramborové knedlíky

Zabijačkové bramborové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaruška | 12. 12. 2016 13:06

    moc dobré, zařazuji do domácího jídelníčku oblíbených jídel :-))

  • Chobotova | 19. 10. 2016 20:14

    Knedliky byly perfektni. Ja plnila jitrnicemi, udelala jsem dusene zeli a nebylo nic co by nam chybelo.

  • Stáňa | 5. 2. 2015 09:19

    Nejdřív jsem si řekla co všechno si ještě může čecháček vymyslet, pak jsem se do nich dala a to co popsala Andrea jsme na talířích měli taky :-* děkuji, byly boží.

  • Andrea Křížová | 24. 11. 2014 12:12

    Byla to neskutečná dobrota, knedlíky nadýchané a s podušeným zelím naprosté blaho. Děkuji a doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Přílohy Knedlíky Vepřové Z mouky/obilovin Oběd Večeře Vaření Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Jaternicový prejt Jelito Jelitový prejt Jitrnice Polohrubá mouka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Špenátovka

Špenátovka

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
21
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
20
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
20
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
19
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panini s pestem a…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Krkonošský James Bond! Igor Orozovič předvádí pekáč buchet na horské chatě

Krkonošský James Bond! Igor Orozovič předvádí pekáč buchet na horské chatě

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zabijačková polévka
Zabijačková polévka
Zabijačkové bramborové knedlíky
Zabijačkové bramborové knedlíky
Zabijačkové palačinky
Zabijačkové palačinky
Zabijačkové řízky v chlebové strouhance
Zabijačkové řízky v chlebové strouhance
Zabijačkový guláš
Zabijačkový guláš
Zabijačkový guláš
Zabijačkový guláš
  • Recepty.cz
  • Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact