• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zabijačková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zabijačková polévka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zabijačková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso (Hlava, koleno)
    • pepř celý
    • nové koření
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g kořenová zelenina
    • 100
      g kroupy
    • 200
      ml vepřová krev
    • 1
      lžíce sádlo
    • majoránka
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso vložíme do studené osolené vody spolu s kořením a očištěnou kořenovou zeleninou a jednou cibulí. Zvlášť uvaříme kroupy, necháme je vychladnout, zalijeme vepřovou krví a důkladně promícháme. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme ji procezeným vývarem s masem, uvedeme do varu a za stálého míchání přidáme připravené kroupy s krví.
2
Do polévky vložíme obrané nakrájené maso, dochutíme česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Chvíli povaříme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Štědrovečerní rybí polévka

Štědrovečerní rybí polévka

Ovocná polévka se smetanovými nočky

Ovocná polévka se smetanovými nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 22. 12. 2013 05:44

    Nesmíte ji nechat převařit.Mírně probublávat ale opravdu mírně a hlavně pořád míchat neodcházet od toho.Pak je to super :-)

  • Ivča | 10. 1. 2013 09:01

    Ne ne, polévka se nesmí začít vařit, tedy bublat. Jinak se krev okamžitě srazí a nikdo to nezachrání. Nezkysne, pokud se vymýchá až do studena ;-) .

  • synekjan | 5. 12. 2012 16:58

    Obarvené kroupy se pomalu za stálého míchání,přidávají nejlépe do vlažné polívky,je to sice trochu zdlouhavé,než to přijde do varu.Já osobně to vařím hodinu a nestalo se mě,že se to srazí,polévka je krásně krémová

  • Ivan Přenosil | 23. 2. 2012 16:54

    Dobrý den. Se zájmem jsem si přečetl Vaše komentáře a musím přiznat, že se mi ještě ani jednou nepodařilo docílit té nesražené, "krémové" prdelačky, o které píše pan Luděk. Podotýkám, že jsem skutečně vyzkoušel snad všechny rady starých řezníků i amatérských kulinářů. V nejbližších dnech mě čeká po delší době opět ten nádherný rituál (výroba tlačenky, jitrnic a jelítek) a já už mám teď obavy, aby se krev nesrazila...

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 18. 11. 2010 15:22

    Dobrý den, děkujeme za upozornění. Jednotku jsem opravil. Pavel. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 18. 11. 2010 14:59

    Opravte prosím to množství krve. :-P

  • Někdo | 15. 11. 2010 11:20

    200 ml vepřové krve

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:20

    Iný kraj, iný mrav ako sa u nás hovorí :))) Ale v každom prípade rajcupa nemá chybu :)))

  • Máří | 11. 10. 2007 15:24

    Vidíte, Terezo, a já jsem úplně přestala zabijačkovou polévku jíst, protože v manželově rodině taky nechávají krev srazit a mě to vadí. Doma jsme krev vždycky vymíchávali při zabijačce až do vychladnutí a pak při zaváření do polévky se muselo taky pořád míchat až k varu. Byla to záležitost osobní cti hospodyně, aby do výslužky nedala polévku sraženou.

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 14:32

    Katka ďakujem za radu, to ma nenapadlo. Inak, ja mám z tej polievky najradšej práve tú zrazenú krv.

  • Anonym | 11. 10. 2007 14:16

    Naopak, nám řezník vždy tvrdil, že když se přidá krev, tak se polévka musí ještě aspoň 20 min.vařit,jinak zkysne.A nikdy se krev nezdrcla.

  • Kateřina Dvořáková | 11. 10. 2007 10:08

    My krev kupujeme v období zabijaček v řeznictví. Ale asi ji nemají všude. Záleží na řezníkovi. Zkuste se optat, třeba Vás někam nasměrují...

  • Tereza J. | 10. 10. 2007 18:50

    U nás sa práve varí rajcupa tak, že tá krv sa musí zraziť. Musia v nej byť kúsky zrazenej krvi. Len odkiaľ teraz tú krv ? Nikto už nič nezabíja...

  • ) Dvořáková | 10. 10. 2007 15:18

    Zabijačková polévka je moje nej nej! Na té jsem vyrostla a na té i zestárnu. Jen jsem chtěla napsat, že moje babička už tenkrát povídala, že ve chvíli, kdy jsem přidá do polévky krev, už se nesmí vařit! Jinak se to zdrcne. A taky že se to zdrcne ;c)

  • Luděk ------- | 1. 11. 2006 01:42

    Krev je třeba velmi dobře rozmíchat a přecedit na jemném sítu a velmi pomalu za stálého míchání pak přilévat do vývaru a provařovat. Krup si dá do talíře každý kolik chce a navrch přidáváme trochu nadrobno nasekané na sádle do růžova osmažené cibulky. Zbylou polévku je třeba míchat do úplného vychladnutí, aby se nezavřela a nezkysla. Bývá hezky hladká a krémová bez krupiček.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kořenová zelenina Kroupy Majoránka Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová krev Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Vánoční štola

Vánoční štola

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

51
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa
Zabaione - Italský desert
Zabaione - Italský desert
Zabalená vepřová panenka
Zabalená vepřová panenka
Zabijačkové bramborové knedlíky
Zabijačkové bramborové knedlíky
Zabijačkové palačinky
Zabijačkové palačinky
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem,…
  • Recepty.cz
  • Zabijačková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact