• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zabijačková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zabijačková polévka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zabijačková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso (Hlava, koleno)
    • pepř celý
    • nové koření
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g kořenová zelenina
    • 100
      g kroupy
    • 200
      ml vepřová krev
    • 1
      lžíce sádlo
    • majoránka
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso vložíme do studené osolené vody spolu s kořením a očištěnou kořenovou zeleninou a jednou cibulí. Zvlášť uvaříme kroupy, necháme je vychladnout, zalijeme vepřovou krví a důkladně promícháme. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme ji procezeným vývarem s masem, uvedeme do varu a za stálého míchání přidáme připravené kroupy s krví.
2
Do polévky vložíme obrané nakrájené maso, dochutíme česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Chvíli povaříme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Thajská polévka

Thajská polévka

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Polévka z kořenové zeleniny

Polévka z kořenové zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 22. 12. 2013 05:44

    Nesmíte ji nechat převařit.Mírně probublávat ale opravdu mírně a hlavně pořád míchat neodcházet od toho.Pak je to super :-)

  • Ivča | 10. 1. 2013 09:01

    Ne ne, polévka se nesmí začít vařit, tedy bublat. Jinak se krev okamžitě srazí a nikdo to nezachrání. Nezkysne, pokud se vymýchá až do studena ;-) .

  • synekjan | 5. 12. 2012 16:58

    Obarvené kroupy se pomalu za stálého míchání,přidávají nejlépe do vlažné polívky,je to sice trochu zdlouhavé,než to přijde do varu.Já osobně to vařím hodinu a nestalo se mě,že se to srazí,polévka je krásně krémová

  • Ivan Přenosil | 23. 2. 2012 16:54

    Dobrý den. Se zájmem jsem si přečetl Vaše komentáře a musím přiznat, že se mi ještě ani jednou nepodařilo docílit té nesražené, "krémové" prdelačky, o které píše pan Luděk. Podotýkám, že jsem skutečně vyzkoušel snad všechny rady starých řezníků i amatérských kulinářů. V nejbližších dnech mě čeká po delší době opět ten nádherný rituál (výroba tlačenky, jitrnic a jelítek) a já už mám teď obavy, aby se krev nesrazila...

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 18. 11. 2010 15:22

    Dobrý den, děkujeme za upozornění. Jednotku jsem opravil. Pavel. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 18. 11. 2010 14:59

    Opravte prosím to množství krve. :-P

  • Někdo | 15. 11. 2010 11:20

    200 ml vepřové krve

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:20

    Iný kraj, iný mrav ako sa u nás hovorí :))) Ale v každom prípade rajcupa nemá chybu :)))

  • Máří | 11. 10. 2007 15:24

    Vidíte, Terezo, a já jsem úplně přestala zabijačkovou polévku jíst, protože v manželově rodině taky nechávají krev srazit a mě to vadí. Doma jsme krev vždycky vymíchávali při zabijačce až do vychladnutí a pak při zaváření do polévky se muselo taky pořád míchat až k varu. Byla to záležitost osobní cti hospodyně, aby do výslužky nedala polévku sraženou.

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 14:32

    Katka ďakujem za radu, to ma nenapadlo. Inak, ja mám z tej polievky najradšej práve tú zrazenú krv.

  • Anonym | 11. 10. 2007 14:16

    Naopak, nám řezník vždy tvrdil, že když se přidá krev, tak se polévka musí ještě aspoň 20 min.vařit,jinak zkysne.A nikdy se krev nezdrcla.

  • Kateřina Dvořáková | 11. 10. 2007 10:08

    My krev kupujeme v období zabijaček v řeznictví. Ale asi ji nemají všude. Záleží na řezníkovi. Zkuste se optat, třeba Vás někam nasměrují...

  • Tereza J. | 10. 10. 2007 18:50

    U nás sa práve varí rajcupa tak, že tá krv sa musí zraziť. Musia v nej byť kúsky zrazenej krvi. Len odkiaľ teraz tú krv ? Nikto už nič nezabíja...

  • ) Dvořáková | 10. 10. 2007 15:18

    Zabijačková polévka je moje nej nej! Na té jsem vyrostla a na té i zestárnu. Jen jsem chtěla napsat, že moje babička už tenkrát povídala, že ve chvíli, kdy jsem přidá do polévky krev, už se nesmí vařit! Jinak se to zdrcne. A taky že se to zdrcne ;c)

  • Luděk ------- | 1. 11. 2006 01:42

    Krev je třeba velmi dobře rozmíchat a přecedit na jemném sítu a velmi pomalu za stálého míchání pak přilévat do vývaru a provařovat. Krup si dá do talíře každý kolik chce a navrch přidáváme trochu nadrobno nasekané na sádle do růžova osmažené cibulky. Zbylou polévku je třeba míchat do úplného vychladnutí, aby se nezavřela a nezkysla. Bývá hezky hladká a krémová bez krupiček.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kořenová zelenina Kroupy Majoránka Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová krev Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Salámové špízy

Salámové špízy

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Cupcakes

Cupcakes

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Buřtguláš
Buřtguláš

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Degradovaný princ Andrew: Nechtějí ho ani na korunovaci!

Degradovaný princ Andrew: Nechtějí ho ani na korunovaci!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa
Zabaione - Italský desert
Zabaione - Italský desert
Zabalená vepřová panenka
Zabalená vepřová panenka
Zabijačkové bramborové knedlíky
Zabijačkové bramborové knedlíky
Zabijačkové palačinky
Zabijačkové palačinky
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem,…
  • Recepty.cz
  • Zabijačková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact