Panenky nakrájíme na silnější medailonky (nenaklepáváme) a každý obalíme plátkem slaniny. Svážeme silnou nití, osolíme, opepříme a posypeme steakovým kořením.
2
Na rozpáleném oleji opékáme cca 4-6 minuty z každé strany. Slanina se musí začít vyškvařovat.
3
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem. A nezapomeňte z hotových medailonků sundat nit.Převzato z časopisu Apetit.
Bylo to výborné. Slanina držela i bez motání a párátek - přilnula k maso, jak tu již bylo napsáno!
recepty 73
|22. 3. 2009 15:52
Dělal jsem z jedné panenky-větší.Plátků slaniny jsem potřeboval mnohem víc a místo nitě jsem použil párátka.Šlo to raz,dva,žádné motání,slanina krásně přilnula k masu a párátka se dala krásně po upečení vyndat.Bylo to moc dobré.Minutka zase trochu jinak a divil jsem se,že to vůbec neprskalo.1*Jiří
Bára
|21. 11. 2006 19:29
Doporučuji, bylo to výborné. Hodnotím 1.
Kamínek
|10. 10. 2006 15:44
Maso předem nesolte,až když ho orestujete z obou stran na pánvi.Jinak vám pustí šťávu a chuť nebude tak výrazná
Klára
|2. 7. 2006 22:28
Teda - to balení do anglické byla docela piplačka, ale výsledek stál za to. Určitě za 1.