Patříte-li mezi vegetariány, tohle jídlo vás doslova nadchne. Spojení čočky, batátů a kozího sýra může na první pohled působit zvláštně, ale funguje naprosto dokonale. Dokonce si na něm pochutnají i zarytí masožrouti!
Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty oloupejte, umyjte a podélně rozčtvrťte. Připravte si 2 čtverce alobalu (asi 25 x 25 cm) a na každý dejte 4 čtvrtky batátu. Osolte je, opepřete, zakapejte olejem a zabalte. Pečte přibližně 20 minut.
Mezitím cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky a papriky očistěte. Jednu nakrájejte na kostičky, druhou na proužky. Zbylý olej rozehřejte v kastrolu a 4 minuty restujte cibuli, pak přidejte česnek a po minutě kostičky papriky. Po dalších 4 minutách vsypte čočku, přidejte koření a zalijte asi 3 hrnky vody. Čočku uvařte doměkka, asi 20 minut, podle potřeby přilijte trochu vody. Hotovou čočku dochuťte solí a vinným octem.
Na každou tortillu rozprostřete čočku, doprostřed položte 2 čtvrtky batátu a proužky papriky. Přidejte čtvrtinu sýra a zabalte jako palačinku. V půlce ji ostrým nožem překrojte, konce zabalte do svačinového papíru a převažte provázkem.