Nepřekonatelný steak z krkovice marinované ve vynikající emulzi z whisky, oleje, balzamika, hořčice a cukru, dochucený česnekem a rozmarýnem, je nejlepší s opečenýmo bramborami s troškou čerstvého chilli a osvěžujícím jogurtovým dipem.
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze. Vlijte do mísy, přidejte nadrcený česnek, nasekaný rozmarýn, koření se solí a dobře promíchejte. Maso důkladně obalte v marinádě a nechte odležet přes noc v ledničce.
Brambory umyjte a ve slupce uvařte na skus. Pokrájejte na silnější plátky a promíchejte se solí, pepřem a olejem. Opečte je dozlatova, pak promíchejte s nasekanou petrželkou a chilli papričkou. Cibulku pokrájejte na kolečka a smíchejte s jogurtem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
3
Maso vyndejte hodinu před tepelnou úpravou z ledničky. Dejte na gril nebo pánev a zprudka opečte z obou stran, z každé asi 3 minuty. Nechte pár minut odpočinout a podávejte s opečenými bramborami a dipem.