Tento pokrm je velice rozmanitý, můžete použít prakticky cokoliv. Rád perličky připravuji z několika druhů masa a každou s jinou náplní, ale je to jen na vás.
2
Kotletu rozklepeme tak, abychom jí neroztrhali, nakrájíme na přibližně 5-ti cm pruhy, osolíme, opepříme a pomažeme křenem.
3
Přiložíme plátek šunky, kapii, žampiony a třeba kus gorgonzoly. Smotáme a propíchneme jehlou. Dále obalíme v trojobalu, akorát místo mouky použijeme cornflakes a dáme smažit.
4
Když jsou příjemně zlatavé, tak je vyjmeme z oleje, vytáhneme jehlu a rozkrojíme napůl.
5
Můžeme ještě přelít nějakou chutnou omáčkou, protože improvizaci se meze nekladou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lidka Kábrtová
|26. 9. 2006 13:05
Tomu říkám hezký rozjezd....
martin jirout
|26. 9. 2006 12:33
ano jistě máte pravdu jedná se totiž o překlep....místo mouky vyřaďte strouhanku a jak jste již správně provedli - nahraďte cornflakes .........název perlička je v tomto případě odvozen od slova perla kterou kuličky tvarem mohou připomínat děkuji za komentáře....
Kejty
|26. 9. 2006 10:12
Taky si myslím, že cornflakes patří místo strouhanky a ne mouky.Už jsem to zkoušela a je dobré je trochu napřed rozdrtit.
Di
|26. 9. 2006 09:06
Je to trošku zavádějící název. Generace dříve narozených ještě ví, že perlička je pták z druhu bažantovitých, který se vyskytuje ve starších kuchařkách. A ješt dotaz. Ty cornflakes jsou opravdu místo mouky, ne místo strouhanky? Takže obalit v cornflakes, pak ve vajíčku a nakonec ještě ve strouhance?