• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

autor: gabio
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 24
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 500
      g bezlepková směs jizerka záleží na tom, komu co chutná... Schär B se mi moc neosvědčil
    • 100
      ml olej
    • 1
      balíček sušené droždí možno nahradit čerstvým
    • 2
      lžíce psyllium
    • 2
      lžíce chia semínka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce kmín
    • 350
      ml voda podle toho, kolik vám nabobtná psyllium a chia

Postup přípravy receptu

1
Nechám nabobtnat chia semínka a psyllium ve vodě. Pak přidám zbytek surovin.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Vymíchám a nechám cca 10minut odstát. Cca minutu promíchám (pomalý program) a nechám půl hodiny odstát.

RADA: Jak skladovat chléb?

3
Opět cca minutu promíchám a nechám odstát dokud chleba kyne (cca hodinu).

RADA: Křupavé brambory s polentou

4
Těsto vyndám z mísy od robota a na pomoučeném podkladě vytvaruju bochník --> nechám kynout pod utěrkou cca hodinu, těsně před pečením chleba nahoře naříznu

RADA: Jak na domácí chléb

5
Peču 10 minut na 250°C (v horkovzdušné troubě, jinde nemohu hodnotit) a na začátku pečení naleji na spodní plech cca 1dc vody (vytvoří to kůrku), pak příkon tepla snížím a peču 40 minut na 220°C.
6
Nechám vychladnout na nějakém roštu (je důležité, aby ze spodu byly rýhy a vlhkost se na chlebu nesrážela). Můžu krájet:-) Tento recept jsem vytvářela k současnému stavu 6 let, proto tam píšu detaily. Právě detaily dělaly rozdíl mezi "totálně nepoživatelný" k tomuto :) Hodně štěstí!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezlepková směs Jizerka Chia semínka Kmín Olej Psyllium Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

66
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Zdravá tortilla
Zdravá tortilla

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se šunkovými knedlíčky
Vývar se šunkovými knedlíčky
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Výživný chléb pro domácí pekárnu
Výživný chléb pro domácí pekárnu
Whiskey Sour - koktejl
Whiskey Sour - koktejl
  • Recepty.cz
  • Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact