• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

autor: gabio
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 24
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 500
      g bezlepková směs jizerka záleží na tom, komu co chutná... Schär B se mi moc neosvědčil
    • 100
      ml olej
    • 1
      balíček sušené droždí možno nahradit čerstvým
    • 2
      lžíce psyllium
    • 2
      lžíce chia semínka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce kmín
    • 350
      ml voda podle toho, kolik vám nabobtná psyllium a chia

Postup přípravy receptu

1
Nechám nabobtnat chia semínka a psyllium ve vodě. Pak přidám zbytek surovin.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Vymíchám a nechám cca 10minut odstát. Cca minutu promíchám (pomalý program) a nechám půl hodiny odstát.

RADA: Jak skladovat chléb?

3
Opět cca minutu promíchám a nechám odstát dokud chleba kyne (cca hodinu).

RADA: Křupavé brambory s polentou

4
Těsto vyndám z mísy od robota a na pomoučeném podkladě vytvaruju bochník --> nechám kynout pod utěrkou cca hodinu, těsně před pečením chleba nahoře naříznu

RADA: Jak na domácí chléb

5
Peču 10 minut na 250°C (v horkovzdušné troubě, jinde nemohu hodnotit) a na začátku pečení naleji na spodní plech cca 1dc vody (vytvoří to kůrku), pak příkon tepla snížím a peču 40 minut na 220°C.
6
Nechám vychladnout na nějakém roštu (je důležité, aby ze spodu byly rýhy a vlhkost se na chlebu nesrážela). Můžu krájet:-) Tento recept jsem vytvářela k současnému stavu 6 let, proto tam píšu detaily. Právě detaily dělaly rozdíl mezi "totálně nepoživatelný" k tomuto :) Hodně štěstí!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezlepková směs Jizerka Chia semínka Kmín Olej Psyllium Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

71
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
48
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
40
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
33
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Miss Doleželová propálila rodinné tajemství: Je příbuzná s Pořízkovou!

Miss Doleželová propálila rodinné tajemství: Je příbuzná s Pořízkovou!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se šunkovými knedlíčky
Vývar se šunkovými knedlíčky
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Výživný chléb pro domácí pekárnu
Výživný chléb pro domácí pekárnu
Whiskey Sour - koktejl
Whiskey Sour - koktejl
  • Recepty.cz
  • Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact