• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

autor: gabio
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 24
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 500
      g bezlepková směs jizerka záleží na tom, komu co chutná... Schär B se mi moc neosvědčil
    • 100
      ml olej
    • 1
      balíček sušené droždí možno nahradit čerstvým
    • 2
      lžíce psyllium
    • 2
      lžíce chia semínka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce kmín
    • 350
      ml voda podle toho, kolik vám nabobtná psyllium a chia

Postup přípravy receptu

1
Nechám nabobtnat chia semínka a psyllium ve vodě. Pak přidám zbytek surovin.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Vymíchám a nechám cca 10minut odstát. Cca minutu promíchám (pomalý program) a nechám půl hodiny odstát.

RADA: Jak skladovat chléb?

3
Opět cca minutu promíchám a nechám odstát dokud chleba kyne (cca hodinu).

RADA: Křupavé brambory s polentou

4
Těsto vyndám z mísy od robota a na pomoučeném podkladě vytvaruju bochník --> nechám kynout pod utěrkou cca hodinu, těsně před pečením chleba nahoře naříznu

RADA: Jak na domácí chléb

5
Peču 10 minut na 250°C (v horkovzdušné troubě, jinde nemohu hodnotit) a na začátku pečení naleji na spodní plech cca 1dc vody (vytvoří to kůrku), pak příkon tepla snížím a peču 40 minut na 220°C.
6
Nechám vychladnout na nějakém roštu (je důležité, aby ze spodu byly rýhy a vlhkost se na chlebu nesrážela). Můžu krájet:-) Tento recept jsem vytvářela k současnému stavu 6 let, proto tam píšu detaily. Právě detaily dělaly rozdíl mezi "totálně nepoživatelný" k tomuto :) Hodně štěstí!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezlepková směs Jizerka Chia semínka Kmín Olej Psyllium Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

103
Dýňová tortila
Dýňová tortila
102
Máslové řízky
Máslové řízky
98
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se šunkovými knedlíčky
Vývar se šunkovými knedlíčky
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Výživný chléb pro domácí pekárnu
Výživný chléb pro domácí pekárnu
Whiskey Sour - koktejl
Whiskey Sour - koktejl
  • Recepty.cz
  • Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact