• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výživný chléb pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výživný chléb pro domácí pekárnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      dl voda
    • 250
      g celozrnná mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • 75
      g pšeničné klíčky
    • slunečnicová semínka
    • sezam
    • lněná semínka
    • 1
      lžička sůl
    • 40
      g droždí
    • 75
      g pšeničný šrot
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Ti, co majú pekárnu vědí, že první se dává tekutina a potom následují všechny sypké ingredience. Slunečnice, sezam, lněné semínko se dává ihned, nemusíte čekat na zvukový signál. Používám program normal (trvá 2,4 h).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 8. 4. 2012 00:06

    Dobrý večer,chci se zeptat-kde mohu sehnat pšeničný šrot??Děkuji za odpověď.

  • Jana Sochová | 29. 3. 2010 13:24

    Dobrý a poctivý chlebík.

  • Máří | 27. 3. 2008 23:29

    Autor není znám, nicméně by stálo za to opravit množství droždí - sušeného určitě ne celý balíček, ale 1 lžička (2 g) a čerstvého tak 15 g. Z čerstvého nepeču, ale kostka je 42 g a paní Tereza dává 1/3, což by odpovídalo.

  • Tereza J. | 27. 3. 2008 21:44

    Quick, nie je to paskvil, aj keď to na obrázku tak vyzerá. Bol to jeden z mojich prvých chlebov, a dala som tam namiesto sušeného droždia 1/2 balíčka čerstvého. Nemala som skúsenosti, a tá polka bola veľa, teraz dávam na 1 chlebík len 1/3. Preto ten chlebík rýchlo nakysol a potom trocha spadol, tým vznikli tie uši. Až ho najbližšie upečiem, fotku pošlem novú, ale chuťove je skutočne veľmi dobrý. Keby som bola použila predpísané množstvo sušeného droždia, možno by to bolo tak ako má byť.

  • Quick | 27. 3. 2008 19:55

    Podle fotky to vypadá na paskvil.Chleba nejdříve hodně vykynul a pak spadl a nestačil do pečení dokynout.

  • Tereza J. | 6. 1. 2008 09:29

    Včera som zabudla dať 1, tak to dnes naprávam:))) Chlieb bol ozaj výborný.

  • Tereza J. | 4. 1. 2008 18:04

    Tak môj prvý chlebík je upečený a už aj zjedený:))) Robila som podľa tohto receptu, akurát som namiesto celozrnej múky použila pohánkovú múku. Dala som slnečnicové aj sezamové semienka. Chlebík je ozaj super.

  • Anndy KV | 21. 9. 2006 18:30

    Těsto nepřeteče! Je jedno jakou máte pekárnu, většina receptů je na 500g mouky, což tady je. Je to klasický chlebík. Akorát bych místo 1bal sušeného droždí dala jen 1lžičku a čerstvého 1/4kostičky

  • Tissi | 8. 6. 2006 11:07

    V pečení jsem úplný začátečník, tak se chci zeptat ... pro jaký typ pekárny je tento recept? Aby mi pak třeba těsto nepřeteklo. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Droždí Hladká mouka Lněná semínka Olivový olej Pšeničné klíčky Pšeničný šrot Sezam Slunečnicová semínka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové placky

Chlebové placky

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

103
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
79
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
63
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
53
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
49
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Vývar se šunkovými knedlíčky
Vývar se šunkovými knedlíčky
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Whiskey Sour - koktejl
Whiskey Sour - koktejl
Whisky krkovice s opečenými bramborami
Whisky krkovice s opečenými bramborami
Wrap s pečenými batáty, čočkou a kozím sýrem
Wrap s pečenými batáty, čočkou a kozím…
  • Recepty.cz
  • Výživný chléb pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact