• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výživný chléb pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výživný chléb pro domácí pekárnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      dl voda
    • 250
      g celozrnná mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • 75
      g pšeničné klíčky
    • slunečnicová semínka
    • sezam
    • lněná semínka
    • 1
      lžička sůl
    • 40
      g droždí
    • 75
      g pšeničný šrot
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Ti, co majú pekárnu vědí, že první se dává tekutina a potom následují všechny sypké ingredience. Slunečnice, sezam, lněné semínko se dává ihned, nemusíte čekat na zvukový signál. Používám program normal (trvá 2,4 h).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 8. 4. 2012 00:06

    Dobrý večer,chci se zeptat-kde mohu sehnat pšeničný šrot??Děkuji za odpověď.

  • Jana Sochová | 29. 3. 2010 13:24

    Dobrý a poctivý chlebík.

  • Máří | 27. 3. 2008 23:29

    Autor není znám, nicméně by stálo za to opravit množství droždí - sušeného určitě ne celý balíček, ale 1 lžička (2 g) a čerstvého tak 15 g. Z čerstvého nepeču, ale kostka je 42 g a paní Tereza dává 1/3, což by odpovídalo.

  • Tereza J. | 27. 3. 2008 21:44

    Quick, nie je to paskvil, aj keď to na obrázku tak vyzerá. Bol to jeden z mojich prvých chlebov, a dala som tam namiesto sušeného droždia 1/2 balíčka čerstvého. Nemala som skúsenosti, a tá polka bola veľa, teraz dávam na 1 chlebík len 1/3. Preto ten chlebík rýchlo nakysol a potom trocha spadol, tým vznikli tie uši. Až ho najbližšie upečiem, fotku pošlem novú, ale chuťove je skutočne veľmi dobrý. Keby som bola použila predpísané množstvo sušeného droždia, možno by to bolo tak ako má byť.

  • Quick | 27. 3. 2008 19:55

    Podle fotky to vypadá na paskvil.Chleba nejdříve hodně vykynul a pak spadl a nestačil do pečení dokynout.

  • Tereza J. | 6. 1. 2008 09:29

    Včera som zabudla dať 1, tak to dnes naprávam:))) Chlieb bol ozaj výborný.

  • Tereza J. | 4. 1. 2008 18:04

    Tak môj prvý chlebík je upečený a už aj zjedený:))) Robila som podľa tohto receptu, akurát som namiesto celozrnej múky použila pohánkovú múku. Dala som slnečnicové aj sezamové semienka. Chlebík je ozaj super.

  • Anndy KV | 21. 9. 2006 18:30

    Těsto nepřeteče! Je jedno jakou máte pekárnu, většina receptů je na 500g mouky, což tady je. Je to klasický chlebík. Akorát bych místo 1bal sušeného droždí dala jen 1lžičku a čerstvého 1/4kostičky

  • Tissi | 8. 6. 2006 11:07

    V pečení jsem úplný začátečník, tak se chci zeptat ... pro jaký typ pekárny je tento recept? Aby mi pak třeba těsto nepřeteklo. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Droždí Hladká mouka Lněná semínka Olivový olej Pšeničné klíčky Pšeničný šrot Sezam Slunečnicová semínka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

147
Máslové řízky
Máslové řízky
130
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
122
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Vývar se šunkovými knedlíčky
Vývar se šunkovými knedlíčky
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Whiskey Sour - koktejl
Whiskey Sour - koktejl
Whisky krkovice s opečenými bramborami
Whisky krkovice s opečenými bramborami
Wrap s pečenými batáty, čočkou a kozím sýrem
Wrap s pečenými batáty, čočkou a kozím…
  • Recepty.cz
  • Výživný chléb pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact