Vydatný kuřecí vývar plný fazolí, kukuřice, hrášku a celeru vás skvěle zahřeje a samozřejmě potěší i vaše chuťové pohárky. Nesmí v něm chybět krásně opečená křupavá slaninka a čerstvý estragon. Pokud si k němu dáte bagetu, budete mít plnohodnotný hlavní chod, který vás dostatečně zasytí.
Fazole nechte přes noc namáčet a poté je vařte 60–90 minut. Připravte si pánev, rozehřejte ji a opečte na ní slaninu. Na pánev přidejte trochu oleje a nechte na něm zesklovatět na klínky nakrájenou cibuli.
Řapíkatý celer nakrájejte na plátky a vařte ho ve vývaru po dobu 10–15 minut. Poté přidejte fazole, slaninu, cibuli, kukuřici a lusky cukrového hrášku a vařte ještě asi 5 minut. Polévku dochuťte solí, pepřem a nasekaným čerstvým estragonem. Podávejte s opečenou bagetou.